Вхід | Реєстрація

Понтонний міст біля Кунівки «рятували» від сміття

Понтонний міст біля Кунівки «рятували» від сміття

21 грудня за допомогою техніки та працівників одразу двох громад — Білицької та Кобеляцької, був фактично  «розведений»  понтонний міст поряд із селом Кунівка. Це дало змогу звільнити переправу від величезної кількості сміття та дерев, які загрожували цілісності конструкції.

Працювала того дня  як техніка кобеляцького комунального підприємства «Водоканал Плюс», так і трактори, надані приватниками, зокрема, фермерами Миколою Сердюком та Петром Слоквою.

Розповідає заступник білицького селищного голови Сергій Петров:

— У цьому році ми спостерігаємо таке явище, як суттєве підвищення рівня води у всіх водоймах. У тому числі і у Ворсклі в районі цього понтонного мосту. І от до конструкції, яка фактично лежить на поверхні води, течією принесло величезну кількість сміття. Це і дерева, які з різних причин впали  в річку, і звичайні побутові відходи, які викидають не надто добросовісні громадяни. І в результаті, виникла загроза для тросів, що утримують конструкцію. А якби не витримали троси, то понтонний міст рано чи пізно вода зірвала б і понесла вниз по течії. Мали б тоді серйознішу проблему. І от,  аби цього не допустити, за допомогою тракторів ми «розвели» міст і весь отой непотріб змила вода. Це вже не вперше ми проводимо такі заходи. Зазвичай це відбувається навесні, але в цьому році невеличку повінь спостерігаємо посеред зими.

Був на місці події і сухинівський староста Ігор Рябека. Він, у свою чергу, повідомив:

— До нас почали звертатися і попереджати про небезпеку для мосту місцеві жителі. Оскільки ця споруда розташована якраз між двома громадами, Кобеляцькою та  Білицькою, то було прийняте рішення діяти спільно.

У процесі «звільнення» мосту за допомогою невеличкого екскаватора прочистили від наносного бруду і під’їзди до споруди.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 грудня 2023, 18:37 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації