Вхід | Реєстрація

Навіщо Фещенку премія?

Навіщо Фещенку премія?
Дати відповідь на це питання вирішив Сергій Галушко

Під час останньої в поточному році сесії міської ради, депутати визначили, скільки ж грошей за свою роботу буде в 2024-му отримувати виконуючий обов’язки міського голови.

Питання оплати праці Василя Фещенка обговорювали досить довго. Точніше, навіть не обговорювали, а слухали виступ та аргументацію депутата Сергія Галушка.

Сергій Станіславович одразу попередив, що буде говорити довго, щоб пояснити всі нюанси оплати праці головного міського посадовця.
Галушко підкреслив:

— Колеги, ми повинні усвідомлювати, що суспільство дуже прискіпливо ставиться до того, хто і скільки бюджетних коштів отримує під час війни. Тому я спробую пояснити специфіку оплати праці посадовців місцевого самоврядування так, щоб було зрозуміло не лише вам, а й усім нашим землякам.

Далі Галушко повідомив, що, як правило, найбільше нарікань серед громадян викликає питання преміювання посадовців. І уточнив, що щомісячне преміювання в розмірі 50, 100 відсотків від посадового окладу викликане тим, що без цього зарплата посадовців буде надто низькою.

Для прикладу Галушко озвучив варіант зарплати Василя Фещенка без стовідсоткової премії. Вона становитиме 12 тисяч посадового окраду плюс 400 гривень за ранг. Тобто посадовець, який керує громадою, отримуватиме в місяць 12400 гривень. І це — не «чиста» зарплата.

Дані, наведені Галушком, підтверджує і офіційна інформація, отримана у свій час інтернет-ресурсом «МедіаДоказ». Журналісти цього видання звернулися із запитом у Кобеляцьку міську раду і отримали відповідь щодо зарплат посадовців.

Так, зарплата Фещенка, як виконуючого обов’язки міського голови, вже із премією становила близько 30 тисяч гривень.

І він був далеко не найбільш оплачуваним посадовцем.

До речі, під час обговорення Фещенка запитали, наскільки буде відрізнятися його зарплата від оплати праці старост і заступників міського голови. Той відповів, що старости в громаді отримують від 17 до 24 тисяч гривень, а його заступники десь на 400 гривень менше за нього.

Дані, наведені вже згадуваним «МедіаДоказом», це підтверджують.

Зрештою, депутати проголосували за щомісячне преміювання виконуючого обов’язки міського голови в розмірі ста відсотків від посадового окладу.

Для порівняння нагадуємо і про зарплату екс-міського голови Олександра Копельця. Олександр Олександрович, на відміну від Фещенка, отримував ще кілька передбачених законодавством надбавок,  у тому числі  і за наукове звання та нагороди. У результаті, щомісячно отримував від 50 до 60 тисяч гривень.

Премій на свята Фещенку не призначили.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 грудня 2023, 19:42 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації