Вхід | Реєстрація

Підготовка до «запуску» ФАПу в Мартинівці вже розпочалася

Підготовка до «запуску» ФАПу в Мартинівці вже розпочалася

У селі нарешті з’явилася людина, яка має фахову освіту і бажання працювати фельдшером. Справа — за владою, котра має вкласти кошти в ремонт будівлі для ФАПу.

Однією з головним проблем для медицини первинної ланки в сільській місцевості є нестача кваліфікорваних кадрів. Надто мало медиків, особливо молоді, воліють залишатися в сільській місцевості і надавати людям послуги. І часто-густо сільські ФАПи припиняють свою діяльність не лише через проведення спірної з точки зору українських реалій медичної реформи, а через те, що в них просто нікому працювати.

У Мартинівці проблема була та й залишається більш глобальною. Там і медика не було, і будівлі ФАПу та відповідного обладнання.

Але в 2023 році в селі з’явилася людина із відповідною освітою та бажанням працювати.

Кілька місяців жителі Мартинівки та сусідніх зовсім маленьких сіл Бринки та Сінне зверталися до керівництва громади із проханням відновити роботу фельдшерсько-акушерського пункту. Їм не відмовляли, але й процес не починали.

І ось, наприкінці 2023 року, «крига скресла».

Днями в Мартинівку приїхали виконуючий обов’язки міського голови Василь Фещенко, його заступник Олена Стаднікова та директор Кобеляцького ЦПМСД Сергій Хорішко. Вони поговорили із місцевими жителями та оглянули будівлю, призначену для ФАПу.

І вже на сесії міськради Василь Фещенко оголосив депутатам, що «процес пішов».

У понеділок ми телефоном зв’язалися із директором ЦПМС Сергієм Хорішком. Він підтвердив готовність відновити роботу медзакладу в Мартинівці.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 грудня 2023, 10:01 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації