Вхід | Реєстрація

Легальні майже мільйонери

Легальні майже мільйонери

Нижче ознайомимо наших читачів із деклараціями про майновий стан поданими суддями Кобеляцького районного суду.

Словосполучення “майже мільйонери” вжите через те, що ще не всі судді в Кобеляках отримують зарплату, яка в сумі за рік перевищує один мільйон гривень.

Взагалі ж судді в Україні є дійсно привілейованим класом. В державі, яка зникла і згадувати яку пробують забороняти, розповідали, що єдиним привілейованим класом є діти. Потім ситуація змінилася і в умовах сучасної України важкувато згадувати привілеї, якими користуються усі без виключення діти.

А ось судді окрім гарантованої законом недоторканості мають ще й високу, як для України зарплату.

Звичайно мільйон гривень доходу в рік вже нікого в Україні не шокує. Більшість підприємців, навіть із малого бізнесу, протягом року отримують такий дохід. Але отриманий бізнесменом мільйон зовсім не є однозначним приводом для радості. Адже його прибуток, тобто різниця між доходом і витратами може бути мізерним, а то й від’ємним.

Зарплата бюджетника — це вже зовсім інша справа. Із неї в нього вирахують податки і все, що залишається є його найчистішим прибутком.

Тобто мільйон гривень зарплати за рік є для більшості українців поки що нездійсненною мрією. А для більшості суддів — це реальність.

Довідка
Для порівняння: в перерахунку на долари США український суддя звичайного суду протягом року отримує 25–27 тисяч. Їх колеги в США за цей же період отримують близько 200 тисяч, тобто майже в 10 разів більше. В Європі найвищі зарплати судді мають у Шотландії та Швейцарії — 100–120 тисяч євро в рік, вже після сплати податків.

Суддя Тесленко не має авто, а Омельченко купила VOLKSWAGEN TIGUAN на аукціоні в США

Станом на 1 січня 2024 року ще не всі судді Кобеляцького суду прозвітували про свої доходи у 2022‑му році.

Почнемо аналізувати їх декларації саме із Людмили Назарьової, яка відповідний документ ще не подала.

В реєстрі НАЗК поки що є лише декларація Людмили Володимирівни за 2020 рік та її повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, котрі сталися наприкінці 2021 року.

За 2020 рік Людмила Назарьова згідно із декларацією мільйон зарплати ще не отримувала. Її річна заробітна плата становила 514195 гривень.

Одночасно у 2021 році суддя Назарьова змогла собі дозволити покупку, вартість якої перевищує її річний дохід. 25 грудня 2021 року вона придбала новенький автомобіль HYUNDAI TUCSON, що на той момент коштував 787 100 гривень.

Звичайно можна говорити, що автомобіль купили за зарплату сімї. Але задекларованих чоловіком Людмила Назарьової 84 тисячі гривень доходу за 2020 рік може вистачити хіба що на бензин та оплату житлово‑комунальних послуг.

“Майже мільйонером” судячи із декларації, є суддя Сергій Макарчук. Протягом 2022 року Сергій Михайлович заробив 978 тисяч 894 гривні. у 2017 році сімя Макарчуків придбала і оформила на дружину судді, Олену новенький кросовер Ford Kuga вартістю майже мільйон, а в 2020‑му теж новенький Suzuki Vitara за півмільйона.

А ось суддя Ірина Омельченко незважаючи на задекларовані за 2022‑й рік 1 мільйон 324 тисячі 752 гривні купила свій VOLKSWAGEN TIGUAN на аукціоні в США. І автомобіль 2020 року випуску сімї Омельченків лише в 369 тисяч гривень. До відома: на аукціонах в США, де продають автомобіля після ДТП, дійсно можна купити майже нову, але “биту” машину за “смішні” гроші.

Окрім того ми вже повідомляли, що сімя Омельченків в якій дружина — суддя, а чоловік — заступник міського голови у 2021 році безоплатно отримала у приватні власність чотири земельні ділянки площею по 2 гектари, десь в районі села Сінне.

Суддя Тетяна Мороз у 2021 році отримала 1 мільйон 48 тисяч 843 гривні зарплати. Її чоловік Андрій, котрий працює в школі — 163 тисячі 855 гривень. Відповідно до доходів у подружжя різні автомобілі. Андрій Васильович має у власності скромніший SKODA RAPID 2016 року випуску, а Тетяна Миколаївна — більш дорогий і сучасний MITSUBISHI ASX 2020 року.

Також Тетяна Миколаївна задекларувала, що має 500 тисяч гривневої готівки та 320 тисяч гривень і 5 тисяч доларів в банківських установах.

І нарешті, унікальна, як для України і практично зразкова, декларація судді Тетяни Тесленко.

Тетяна Вікторівна за 2022‑й рік в якості зарплати отримала 1 мільйон 280 тисяч 501 гривню. При цьому отримуючи вже протягом кількох років мільйон легальної зарплати Тетяна Вікторівна не має приватного автомобіля. При цьому всі в Кобеляках знають, що Тетяна Вікторівна дійсно їздить виключно на велосипеді як класичний європейський чиновник.

Натомість Тетяна Тесленко тримає в готівці 16 тисяч доларів, 12 тисяч євро, а також більше тисячі доларів в банку. Також на рахунку Тесленко в одному із банків розміщені ще й 14 тисяч гривень.

Окрім того редакція володіє достовірною інформацією про те, що суддя Тесленко постійно виділяє кошти і придбає товари для потреб Збройних сил України.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 січня, 10:27 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації