Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі депутати знову не дослухались до краснян

Кобеляцькі депутати знову не дослухались до краснян

У порядку денному позачергової сесії Кобеляцької міської ради, що відбулася 23 січня, були лише питання, пов’язані із перейменуванням вулиць. Тому рішення приймали дуже швидко і завершили сесію за 40 хвилин.

Спочатку депутати проголосували за звернення до Верховної Ради України щодо перейменування села Чкалове на Єднання.

Згідно із вимогами сучасного українського законодавства, село, назване на честь радянського льотчика Валерія Чкалова, має змінити назву. На платформі E-DEM  за пропозицію дати населеному пункту назву Єднання проголосували аж... 3 громадян. Щоправда, на сайті Кобеляцької міської ради зазначається, що було і якесь інше опитування, у ході якого за назву Єднання висловилися десятки місцевих жителів.

Проголосувавши за перейменування кобеляцькі депутати передали символічну естафету для остаточного прийняття рішення Верховній раді. Адже лише парламентарі мають право змінювати назви населених пунктів.

Потім перейшли до обговорення та голосування щодо перейменування вулиць. Як виявилося, результати голосування на платформі EDEM не є остаточним рішенням. І їх можна змінити.

Так, не дійшовши згоди щодо кількох назв вулиць у Кобеляках, депутати вирішили їх остаточно не перейменовувати, а відкласти це рішення до наступної сесії.

Узгоджувати будуть наступні назви: вулиць Короленка і Декабристів, провулка Ушакова і тупика Павлова. Зокрема, частина депутатів вважає, що немає потреби змінювати географічну назву, яка виникла в честь видатного вченого, лауреата Нобелівської премії Івана Павлова, котрий ніколи не підтримував більшовицький режим.

Уже після сесії автор цих рядків звернув увагу на той факт, що кобеляцькі депутати чомусь проігнорували волевиявлення жителів села Красне.

На вже згаданій платформі E-DEM жителі села мали висловитися «за» чи «проти» зміни назви вулиці Першотравневої на вулицю Червоної Калини. Голосували 14 респондентів, із них десятеро сказали «ні» новій назві.

Але на сесію винесли таки Червону Калину, і депутати проголосували за це.

Виникає логічне запитання: «А навіщо тоді було взагалі в демократію гратися?».

Та не будемо драматизувати ситуацію. Швидше за все, тут справа не в ігноруванні волі громади, а в банальній помилці під час опрацювання результатів голосування. І все можна виправити.

Поживемо – побачимо. До речі, це ще не всі помилки.

Окрім того, здивування викликає той факт, що перейменувавши вулицю Леваневського в однойменному селі, депутати не змінили назву самого населеного пункту.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 січня, 14:35 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації