Вхід | Реєстрація

Ще один депутат задекларував мільйон гривень

Ще один депутат задекларував мільйон гривень

Закінчується період,  відведений для того, щоб посадові особи, уповноважені на виконання функцій держави чи органів місцевого самоврядування, задекларували свої доходи та майновий стан за 2022-й рік.

Продовжуємо знайомити читачів «ЕХО», які є виборцями,  із статками людей, яких вони привели у владу.

Але для початку внесемо уточнення. Воно стосується декларації, точніше, інформації про неї, яку подав депутат міськради Віктор Фесюра.

Віктор Олександрович сам зателефонував і висловив претензію з цього приводу. Депутат сказав:

— А чому було написано, що я приховую чи оформив на когось земельну ділянку?  Я нічого не приховую і землю, яку отримав, задекларував.

Дійсно, Віктор Фесюра вніс у декларацію за 2022 рік земельну ділянку, яку отримав у районі села Красне в 2021 році. Щоправда, у декларації вказана площа 2000 квадратних метрів, тобто 20 «соток», а не 2 гектари, як у більшості депутатів. Напевне, саме через це при написанні статті і була допущена неточність.

Зважаючи на допущену помилку, публічно приношу вибачення депутату Кобеляцької міської ради Віктору Фесюрі.

Стаднікова надбала квартиру, а Таранушич заробив мільйон

Як відомо, інформацію про свій майновий стан зобов’язані оприлюднювати не лише депутати, а й чиновники органів місцевого самоврядування. Днями е-декларацію подала і Олена Стаднікова, заступник кобеляцького міського голови. Її колеги по керівництву радою Василь Фещенко, Сергій Омельченко та Михайло Брейко зробили це ще до Нового року.

Олена Володимирівна задекларувала надбання квартири в Кобеляках. 10 червня 2022 року Стаднікова стала власницею квартири площею в 46 квадратних метрів. Також у її  власності є легковий автомобіль MITSUBISHI  GALANT  2008  року випуску. Стаднікова придбала його в 2020 році. Вартість на момент придбання — 240 тисяч 600 гривень. Перевірка через Авторіа показала, що це реальна ціна на  12- річний (на момент придбання) автомобіль цієї японської марки.

Із доходів Олена Стаднікова за 2022-й рік задекларувала 364 тисячі 465 гривень зарплати, отриманої у відділі освіти, у тому числі й за сумісництвом. Окрім того, у 2022-му Олена Володимирівна встигла отримати 45 тисяч 49 гривень заробітної плати вже від виконкому Кобеляцької міської ради. Нагадаємо, що Олена Стаднікова почала працювати заступником міського голови з листопада 2022-го року. До цього вона була директором Кобеляцького ліцею № 2.

Подав свою декларацію і депутат міської ради Анатолій Таранушич, якого, згідно з нею, можна умовно вважати найзаможнішою людиною в Кобеляцькій міській раді. Чому вжите слово «умовно»? Та тому, що немає ніяких стовідсоткових гарантій того, що всі депутати та посадовці подали абсолютно достовірні декларації.

Але якщо керуватися виключно фактажем, то саме Анатолій Таранушич задекларував найбільший розмір річної зарплати серед кобеляцьких депутатів і посадовців.

Протягом 2022-го року Анатолій Олексійович отримав 772 тисячі 913 гривень у агрофірмі  «Добробут», 483 тисячі 298 гривень у ТОВ «Інвестиційно-промислова компанія «Полтавазернопродукт», 30 тисяч 553 гривні в якості орендної плати від «Добробуту»  і 80 тисяч 773 гривні пенсії. Разом — 1 мільйон 367 тисяч гривень.

Цікаво, що особистого легкового автомобіля у Анатолія Олексійовича, судячи з  декларації, немає. Натомість є вантажівки КраЗ і ГАЗ-САЗ.

У 2021 році в депутата-мільйонера у власності з’явилися вісім земельних ділянок загальною площею майже 40 гектарів.

Станом на 17 січня, коли ця стаття готується до друку, декларації не подали ще четверо депутатів міськради.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 січня, 10:40 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації