Вхід | Реєстрація

Михайло Сабадир не залишив війська навіть після списання

Михайло Сабадир не залишив війська навіть після списання

У неділю, 4 лютого, сумна подія зібрала жителів Кобеляцької громади, які провели в останню путь 51-річного земляка-військовослужбовця Михайла Сабадиря.
Михайло Олександрович народився 1 жовтня 1972 року. Закінчив Кобеляцьку загальноосвітню школу № 1, здобував професію тракториста в місцевому училищі № 43.

Наш земляк проходив військову строкову службу в танкових військах. Повернувшись із війська, Михайло Сабадир працював на Кобеляцькому цегельному заводі.

У день широкомасштабного нападу російських загарбників на територію України Захисник був призваний до лав Збройних Сил України. Під час виконання бойового завдання під Бахмутом, військовий отримав контузію, що призвела до втрати слуху. Медична комісія прийняла рішення про списання Михайла Сабадиря з військової служби. Та медичний висновок лікарів не зупинив Героя. Наш земляк добровільно залишився у військовій частині. Спершу ремонтував військову техніку, зокрема, танки. Потім знову повернувся на передову кулеметником стрілецького взводу. Михайло Сабадир визволяв Оріхове, Роботине та інші населені пункти.

Четвер, 11 січня, став фатальним для нашого земляка. Цього дня Михайло Олександрович і його побратими перебували на позиція біля села Новодарівка Гуляйпільського району, що на Запоріжжі. Наш земляк загинули внаслідок скидання ворожим квадрокоптером боєприпасу.

Поховали Михайла Сабадиря на міському кладовищі.

У Героя залишилися син Владислав, сестра Ірина.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого, 14:14 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації