Вхід | Реєстрація

Біля Орлика втонув житель Кам’янського (доповнено)

Біля Орлика втонув житель Кам’янського (доповнено)

Надзвичайна подія сталася 1 лютого.

За інформацією рятувальників, у четвер троє жителів Кам’янського, 1983-го, 1975-го та 1977 років народження, приїхали в Орлик рибалити на Кам’янському водосховищі.

Доки двоє чоловіків готувалися до риболовлі на березі, їх товариш 1977-го року вийшов на лід. Невдовзі він провалився і почав кликати на допомогу. Товариші кинулися рятувати потопаючого  і також провалилися. На щастя, поряд на гумовому човні рибалив житель Дніпра, який допоміг двом чоловікам вибратися з води.

Рибалку, який першим вийшов на лід, не вдалося врятувати.

Як повідомив Відділ комунікації поліції Полтавщини, 1 лютого, близько 19:20, кобеляцькі правоохоронці отримали повідомлення від рятувальників про те, що на центральному пляжі села Орлик провалився під лід чоловік. На жаль, врятувати його не вдалося.

Під час проведення слідчих дій поліцейські встановили, що загиблий (житель Дніпропетровської області) приїхав на риболовлю із земляками.

Коли чоловік провалився під лід, йому намагалися допомогти двоє знайомих. Однак в процесі порятунку вони також провалилися під лід. На щастя, чоловікам вдалося самостійно вибратися з води. Третього чоловіка, який опинився у воді, врятувати не вдалося.

Працівники ДСНС підняли його тіло на берег після понад години пошуків.

За цим фактом слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України.

Користуючись нагодою, правоохоронці нагадали про заходи безпеки на льоду.

Категорично заборонено:

  • виходити на кригу біля берега: лід не встигає добре промерзнути через слабкі морози, тож можуть виникнути промоїни, тріщини й розриви;
  • виходити на кригу із товстим шаром снігу, так як під снігом крига завжди тонша. Тонкий лід і там, де розливаються джерела, де швидка течія або струмок впадає в річку;
  • збиратися на льоду великими групами в одному місці. При переході по кризі необхідно йти один за одним на відстані 5-6 метрів та бути готовим надати необхідну допомогу людині, яка йде попереду;
  • грати на тонкій кризі та з’їжджати на лижах або на санчатах з крутого берега на кригу. Через різке навантаження крига може тріснути;
  • виходити на лід у стані сп’яніння.

Забороняється перевіряти міцність льоду ударами ніг та виходити на кригу, товщина і міцність якої вам невідомі! Найбільш небезпечними є перша та остання крига. Такий лід тонкий, неміцний та не витримує маси навіть маленької дитини.
Яких правил слід дотримуватися на кризі?

  1. виходити на лід можна тільки за стійкої морозної погоди. Перші кроки треба робити, не відриваючи ноги від льоду;
  2. із собою потрібно мати лижі, мотузку, палицю та інші знаряддя, що можуть допомогти в критичній ситуації;
  3. переходити річку можна тільки у встановлених місцях, з товщиною льоду не менше за 15-20 см;
  4. кататися на ковзанах можна лише в перевірених та обладнаних для цього місцях.

Якщо лід почав тріщати або з’явилися характерні розколини, потрібно негайно повернутися на берег. Та робити це слід повільно, не відриваючи ніг від льоду.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого, 17:59 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації