Вхід | Реєстрація

Так що копають на Солонцях?

Так що копають на Солонцях?

До редакції з минулого тижня почали телефонувати кобелячани, які живуть у мікрорайоні Солонці. Вони цікавилися тим, хто й навіщо проводить земляні роботи поряд з імпровізованим стадіоном.

Більшість вважають, що роботи організував і проводить керівник громадської організації «Свідома ініціативна Кобеляччина» Юрій Срібний.

Далеко не у всіх початок робіт викликав схвалення. Від людей, які телефонували і обурювались, довелось почути багато цікавого. Доходило навіть до досить екзотичних версій. За словами одного кобелячанина, землю, котру вийняли із широкої канави, вже пообіцяли одному з місцевих жителів. І її використають на висипку під майбутнім приватним будинком. Та все ж більшість переймалися більш актуальними запитаннями. Зокрема, чи роботи є легальними і санкціонованими міською владою.

Юрій Срібний, до якого ми звернулися за коментарем, підтвердив, що саме він, як керівник громадської організації, став ініціатором початку робіт, що ведуть у мікрорайоні Солонці.

Юрій Федосійович пояснив:

— Нічого незаконного не відбувається. І це не початок, а продовження того процесу, що має вже  ледве не 15-річну історію. Тобто — організація відведення талих і дощових вод. Думаю, що всі кобелячани, кому за сорок років, не кажучи вже про старших, пам’ятають, що і нинішнє футбольне поле на Солонцях, і хокейний майданчик, і практично всю проїжджу частину вулиць під час весняного водопілля і в моменти великих злив затоплювало. Взагалі,  все це є зоною підтоплення річкою Кобелячок. І от ще в 2006-7 роках, точної дати вже й не пам’ятаю, я без особливої підтримки і допомоги тодішньої міської влади організував будівництво водовідвідної системи. І Солонці з тих часів вже не затоплює. Але, по-перше, до кінця проект із різних причин так і не довели. По-друге, водовідвідні канави замулюються, це звичайне явище. Отже, їх потрібно чистити. Ось  цим зараз і займається «Водоканал Плюс». Так, я писав 4 звернення в міську раду. І повинен віддати належне, ледве не вперше в історії моєї діяльності влада почала дослухатися до громадських ініціатив.  І скажу ще одне. Не знаю, як у кого із тих вічно незадоволених, а в мене серце буквально обливалося кров’ю під час похорону Міші Сабадиря  4 лютого.  Це коли всім учасникам траурної процесії довелося брести по величезній калюжі, яка єдина залишилася на Солонцях. От  для того, щоб люди могли спокійно ходити, а машини їздити, ми й добудуємо водовідвідну систему.

У свою чергу, Сергій Ткаченко, директор комунального підприємства  «Водоканал Плюс», запевнив:

— Усе абсолютно легально. Є відповідне рішення міськвиконкому,  прийняте ще восени минулого року. Так,  зараз, можливо, у людей виникли певні незручності, комусь не подобається вигляд куп землі, що з’явилися поряд із стадіоном на Солонцях. Усе вивеземо і вирівняємо. Є певна затримка в ході робіт, пов’язана в основному  з погодою. Але роботи будуть продовжені і закінчені.

Згідно із задумом, вода, яка стікає в мікрорайон  Солонці  з верхньої частини міста, буде відведена в річку Кобелячок.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого, 10:34 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації