Вхід | Реєстрація

Дітям потрібна нова зброя

Дітям потрібна нова зброя

29 січня в Кобеляках на базі міського ліцею №1 відбулися змагання по стрільбі з пневматичної гвинтівки. Вони були присвячені пам’яті Героїв Крут. Цього разу в заході взяли  участь 22 команди із кількох громад Полтавської області.

Стрілецькі змагання пам’яті Героїв  Крут є традиційними. Як правило, у них брали участь гуртківці станції юних туристів. Їх тренує Ігор Жорняк. Цього разу було прийняте рішення суттєво розширити географію учасників. Тому в змаганнях взяли участь юні стрілки із одразу кількох громад області. Кобеляки представляли стрілки  як із станції юних туристів, так і з обох міських ліцеїв, ліцею Полтавської обласної ради, Аграрного ліцею, а також із Озер та Василівки. Приїхали на змагання і  спортсмени з Бреусівки, Оленівки, Козельщини, Супрунівки та з полтавської школи №24.

Перед початком змагань перед учасниками виступили почесні гості —  голова Полтавської обласної організації  ТСОУ  Василь Василенко,  Заслужений тренер України, президент Федерації армспорту України Артем Письмак, Дмитро Жуган, начальник Кобеляцького відділу освіти, Микола Шабалтій, директор станції юних туристів.

Виступаючі нагадали учасникам про подвиг юних київських курсантів, які в далекому 1918 році біля станції Крути вступили в нерівний бій із переважаючими силами російсько-більшовицьких окупантів, побажали успіхів у спорті та навчанні.

Змагальна частина складалася у виконанні стрільби  з положення сидячи. Мішені були розміщені на відстані 10 метрів.

Очікувано перемогли спортсмени, які вже давно займаються в гуртку при станції юних туристів. Вони представляли  як гурток «Юний  десантник», так і навчальні заклади Кобеляк.

Серед хлопців призові місця розподілися наступним чином: перше місце —  Данило Малий («Юні десантники»-1), друге — Нікіта Ісаєв (Козельщинський ліцей), Іван Рудич (Кобеляцький ліцей №2). Серед дівчат  перше місце зайняла Вікторія Кузема («Юні десантники-1”), Аліса Явтушенко (Кобеляцький ліцей №1), Марія Мосур («Юні десантники-2»).

У командному заліку перемогли «Юні десантники-1», другими стали стрілки з Озер, третіми — «Юні десантники-2».

Переможці у особистому та командному заліку були нагороджені медалями і кубками, які виділив спонсор, котрий побажав  бути не названим.

У принципі, такі результати говорять  як про активний розвиток цього виду спорту в Кобеляках, так і про хороший рівень підготовки гуртківців станції юних туристів.

Але для подальшого прогресу необхідно, аби міські депутати виділили кошти на придбання нової зброї та спорядження для неї. Мова йде про кілька десятків тисяч гривень.


Автор: Ігор ФІлоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації