Вхід | Реєстрація

Весняна погода: що прогнозують синоптики

Весняна погода: що прогнозують синоптики

Представниця Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух відзначає, що, не дивлячись на доволі теплий лютий, остаточно прощатись із зимою не варто, оскільки очікується зниження температури.

Березнева погода буде нестійкою: країною переміщуватимуться атмосферні фронти й циклони. Вони принесуть вологу, різкі зміни температури повітря  й атмосферного тиску, із постійним посиленням вітру.

Загалом весна прогнозується теплою. Середня за сезон температура повітря і в окремі весняні місяці буде ймовірно на 1-2 градуси вищою за кліматичну норму.

Віра Балабух наголосила, що це попередні прогнози. І коли йде мова, що температура повітря очікується вищою за норму, це не значить, що не буде заморозків. Арктичні вторгнення ще можливі. А за від’ємної температури можливий і сніг. То ж із зимою прощатись ще не варто.

А синоптик Наталія Птуха зазначила, що лютнева погода є нетиповою як для третього місяця зими. Водночас вона вказала на циклічність погоди. Зараз потепління, але вже скоро температура повітря може знизитись. За її словами, після 5 березня може трохи похолодати.

Синоптик прогнозує, що весна розпочнеться дещо схожою на теперішню погодою. Хіба що буде більше сонця, адже погоду визначатиме антициклон. Уже в першій дні березня нічна температура може трохи знизитись, але вдень зберігатимуться плюсові значення.

Перші дні місяця — денні максимуми до +12 градусів та переважно сонячно.

Орієнтовно після 5-7 березня, залежно від регіону, буде зниження температури. Особливо це буде помітно на заході України, де відбудеться похолодання із +17 градусів (Закарпатська область) до орієнтовно +7… +9 градусів вдень.

Найхолоднішим періодом березня, згідно з попереднім прогнозом погоди, буде середина місяця. Вночі фіксуватимуть морози, але невеликі. Вдень від +5 до +7 градусів тепла. Періодично в цей час будуть опади. Повторне потепління в березні варто очікувати ближче до кінця місяця.

Та зрозуміло, що це лише попередній прогноз. Надалі ж він буде уточнюватись.

До речі, згідно довгострокового прогнозу від ресурсу Meteoprog, протягом березня денна температура в Кобеляках не опускатиметься нижче «плюсових» позначок, а от вночі найпрохолодніше (-4) буде 9 та 10 березня.

Згідно спостережень синоптиків, у Кобеляках максимальна температура в березні становила +22,1°C, мінімальна — -25,7°C.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 березня, 18:35 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації