Вхід | Реєстрація

Кобеляччина втратила трьох земляків

Кобеляччина втратила трьох земляків

Протягом минулого тижня офіційні джерела повідомили про загибель на війні проти російських окупантів ще 17 військових, чиї життя були пов’язані з Полтавською областю. Серед загиблих — троє мешканців Кобеляччини.

За інформацією старости Світлогірського старостинського округу Наталії Жук, 12 лютого під час виконання бойового завдання в районі села Солодке Волноваського району Донецької області загинув Руслан Перепелиця. Воїн народився в 1985 році. Проживав у Кобеляцькій громаді.

 

У четвер, 22 лютого, стало відомо про загибель двох військовослужбовців-земляків.

Кобеляцька міська рада повідомила про загибель 27-річного земляка із села Озера Василя Прокопія. Захисник загинув 18 лютого.

Василь Прокопій народився 2 квітня 1997 року в селі Григоро-Бригадирівка. Початкову освіту здобув у місцевій школі. Далі навчався в Озерській ЗОШ. Потім здобув професію маляра-штукатура.

Останнім часом проживав та працював у місті Горішні Плавні, звідки й був призваний на військову службу. Після останнього поранення мав звільнитися, та Герой залишився інструктором з індивідуальної підготовки.

Прощання із військовослужбовцем відбулося 24 лютого.

 

Згідно інформації пресслужби Білицької селищної ради, у бою з російськими загарбниками загинув бойовий медик взводу об’єктивного контролю Дмитро Бурмістров, 1989 року народження.

Народився Захисник  в селі Кустолові-Кущі. Навчався в місцевій школі та Білицькій ЗОШ №1, яку закінчив у 2007 році. Дмитро працював вантажником на Білицькому молочноконсервному комбінаті, а також у Києві будівельником-висотником.

У 2009 році був призваний на строкову службу до Збройних Сил України, де здобув професію стрільця та отримав звання молодшого сержанта.

Із початком Антитерористичної операції на сході України Герой у 2014 році в складі 3 полку спеціального призначення воював на Донецькому напрямку. Дмитро Бурмістров був нагороджений медаллю за участь у АТО.

Після повномасштабного вторгнення російських загарбників у 2022 році, пройшов навчання в Німеччині, де здобув спеціальність «військовий медик». Майже 2 роки воював на Бахмутському напрямку. Під час штурмових дій отримав уламкове та вогнепальне поранення. Пролікувавшись, Захисник знову став на захист Україну на Запорізькому напрямку.

20 лютого Дмитро Бурмістров загинув поблизу населеного пункту Роботиного Запорізької області.

26 лютого земляка поховали його на Центральному кладовищі селища Білики.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 березня, 12:12 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації