Вхід | Реєстрація

Родині військового передали президентську нагороду

Родині військового передали президентську нагороду

Тетяна Розсоха отримала орден, який глава держави присвоїв посмертно її чоловіку.

Минулої п’ятниці на фейсбук-сторінці Нехворощанської сільради повідомили, що уродженця Маячки Сергія Розсоху посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Указ про присвоєння відзнаки Президент України Володимир Зеленський підписав 12 вересня минулого року. 22 лютого нагороду передали родині загиблого.

Сергій Розсоха загинув 22 листопада 2022-го поблизу селища Курдюмівка Донецької області, наступного дня після свого 45-річчя. Тривалий час він вважався безвісти зниклим.

Військовослужбовець народився 21 листопада 1977 року. Закінчив Маячківську школу. Працював у місцевому колгоспі імені Щорса. Далі проходив строкову військову служба. Повернувши із армії, Сергій Розсоха продовжив свою трудову діяльність комбайнером у місцевій агрофірмі. У 1998 році Захисник одружився з однокласницею Тетяною. У пари народився син Владислав.

У 2015-2016 роках Сергій захищав кордони України в зоні проведення антитерористичної операції, служив у високомобільній десантній військовій бригаді. Нагороджений медаллю учасника АТО, орденом Відмінника Збройних Сил України.

27 квітня минулого року жителі Нехворощанської громади провели Сергія Розсоху в останню путь.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 березня, 13:21 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації