Вхід | Реєстрація

Недовго музика звучала або Прокляте місце

Недовго музика звучала  або Прокляте місце

Чудні, їй Богу чудні справи творяться в кобеляцькій громаді. Все ніяк місцеві депутати не устаткуються. Не вирішать, хто ж буде сидіти в номінально головному місцевому кріслі.

Не встиг Василь Фещенко звикнутися із роллю керманича Кобеляк, як над його головою вже зібралися хмари. Депутати,  із відомих лише їм причин,  перестали довіряти Василю Васильовичу і надумали достроково припинити його повноваження.

Якщо це відбудеться, то дострокова відставка Фещенка стане третім подібним дійством за останні три роки.

Нагадаємо, що у вересні 2020 року кобеляцькі депутати проголосували за недовіру законно обраному міському голові Олександру Копельцю і довірили керувати громадою секретареві міськради Володимиру Жукову. Але через два місяці закінчилася і довіра до Жукова. І його теж «попросили» звільнити  крісло. Потім обидва вже екс-очільники громади судилися із  міськрадою. Але безуспішно.

Після Жукова в крісло «всадили» Василя Фещенка. Хоча багато, як депутатів,  так і їх виборців, вважали, що справжнім, хоча й «тіньовим» керівником громади є скромний радник голови Віталій Дорошенко.

Минув лише рік, і ось уже в сесійній залі почали лунати голоси незадоволених таким станом речей.  У публічному просторі першим озвучив згадані претензії заступник міського голови Сергій Омельченко.

Озвучив, то й озвучив. Далі ситуація розвивалася лише в закритих кабінетах. Народ лише спостерігав за тим, як кілька заступників міського голови щосили «тягли ковдру» на себе, а дії міських чиновників усе більше нагадували дії міфічних Лебедя, Рака і Щуки із відомої байки Леоніда Глібова.

Аж ось у лютому 2024 року в Інтеренті почала курсувати інформація про те, що депутати збираються звільнити з посади вже й Фещенка.

А на вулицях дехто із «всезнайок» прогнозував, що наступним керманичем громади стане Василь Кіптілий, а його заступником призначать Олега Решетила.
Хоча самі названі політики місцевого масштабу дружно заперечили ймовірність таких призначень.

Взагалі, ця унікальна ситуація нагадує відомий анекдот.

Травень. Гарна погода. Зібралися посмажити шашлики екс-директор Автозазу та його  теж колишній заступник. Смажать, дивляться на територію заводу і згадують.

Згадують, як вирішили на базі заводу випускати «Мерседеси». Завезли обладнання, поміняли технологічні лінії, перерізали символічну стрічку, запустили конвеєр.

Аж  гульк, а в кінці конвеєра на транспортерній стрічці стоїть не очікуваний «Мерседес», а старий добрий «Запорожець».

Вирішили поміняти всіх інженерів. Поміняли, запросили на роботу німців.

Але на виході — знову «Запорожець».

Тоді звільнили весь персонал, привезли робітників із «Мерседеса».

Але на виході — «Запорожець»!!!

І от заступник колишнього директора і каже своєму начальнику:

— От ти все мені, Петрович, торочив: «Технології, інвестиції, інновації». А я тобі кажу: «Місце прокляте».

 

Схоже, що кобеляцьке «головне крісло» теж «прокляте». І вже навіть цікаво, хто ж стане тим майже самогубцем, який погодиться випробувати долю і спробувати покерувати цією громадою.

Хоча… А чому самогубцем? Робота тиха, кабінетна, тисяч тридцять у місяць платитимуть. А звільнять, то й звільнять, аби по голові не били.

А можливо депутати вирішили, аби покращити матеріальне становище колег, дати покерувати кожному? Із такими темпами змін у керівництві така версія вже й не здається зовсім безглуздою.

P.S. Перша спроба зняти Фещенка з посади виявилася недавлою.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 березня, 09:10 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації