Вхід | Реєстрація

Населення України скоротилося до 35 мільйонів

Населення України скоротилося до 35 мільйонів

Унаслідок повномасштабного вторгнення рф населення України в її кордонах 1991 року скоротилося з 42 до 35 мільйонів. При цьому 6,5 мільйона українських громадян проживають за кордоном. Такі цифри навів заступник директора Інституту демографії Олександр Гладун, передає Deutsche Welle.

Демографічні проблеми в Україні спостерігалися й раніше, але війна з рф лише погіршила ситуацію.

Такі показники загалом співставні з даними, наведеними Управлінням верховного комісара ООН у справах біженців станом на 15 лютого. Водночас, згідно з оцінками Центру економічної стратегії (ЦЕС), за кордоном перебувають 4,8 мільйона українців, зокрема в росії та білорусі.

Згідно з даними Мін’юсту, за минулий рік в Україні зафіксовано 187,4 тисячі народжень — це на 9% менше, ніж 2022-го, і на 31,5% менше за показники 2021-го. Гладун пояснює таке різке скорочення народжуваності, зокрема, наявністю окупованих територій, де вести підрахунок неможливо.

Така ситуація призведе в майбутньому до того, що в 2035-2037 роках частка вікової групи населення до 18 років становитиме від 12% до 15%, порівняно з 25%, що були зафіксовані 1993 року.

«Це означає, що з їхнім переходом у репродуктивний вік у наступному поколінні народяться ще менше дітей. Відповідно, у наступному — ще менше», — підсумував демограф.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 лютого, 20:05 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації