Вхід | Реєстрація

Жителя Деменків упіймали із сітками біля Вільховатки

Жителя Деменків упіймали із сітками біля Вільховатки

У заборонені знаряддя лову встигло потрапити більше 20 кілограмів риби.

За інформацією Полтавського рибоохоронного патруля, 2 березня їх представник спільно з громадським інспектором виявили грубе порушення Правил рибальства. Своїми діями порушник завдав шкоду рибним запасам на 100 тисяч гривень.

Горе-рибалка вийшов на воду дерев’яним човном, «озброївшись» 4 сітками. Інспектори затримали його на Кам’янському водосховищі, у районі острова Вільховатський, у межах регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», поблизу села Вільховатка.

Загальний улов порушника склав 21 кілограм риби. Зокрема, у сітки потрапили: сріблясті карасі, краснопірки та щуки.

Рибінспектори викликали на місце події слідчо-оперативну групу правоохоронців.

На порушника склали протокол про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП. Також вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 249 Кримінального кодексу України «Незаконне заняття рибним промислом».

Заборонені знаряддя лову, човен та рибу в порушника вилучили.

Як стало відомо кореспондентам тижневика, затриманим виявився житель села Деменки 1992 року народження.

Працівники Полтавського рибоохоронного патруля нагадали, що згідно зі статтею 249 ККУ, незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, карається штрафом від 17 000 до 51 000 гривень або обмеженням волі на строк до 3 років.

Водночас ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за кримінальне правопорушення, передбачене цією статтею, караються штрафом від 51 000 до 85 000 гривень або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 березня, 12:30 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації