Вхід | Реєстрація

Генплан Кобеляк буде через «ось-ось»?

Генплан Кобеляк буде через «ось-ось»?

У ході чергової сесії  Кобеляцької міської ради знову загадали про долю Генерального плану міста Кобеляки. Наше містечко залишається можливо єдиним подібним населеним пунктом в Україні, у якому немає цього життєво необхідного для розвитку документа.

Нагадаємо, що при відсутності Генплану неможливо у законний спосіб вести будівництво чи реконструкцію будь-якого об’єкта на території міста чи села.
Хоча водночас потрібно відзначити, що в Європі багато міст уже відмовилися від Генпланів на користь  більш сучасних і зрозумілих будь-якій людині, так званих майстер-планів.

Але Кобеляки — не Європа. Тут навіть Генплану немає. У свій час міський голова Олександр Копелець довго відмовлявся фінансувати виготовлення цього документа. Врешті, у 2020 році заявив, що Генплан у Кобеляках таки буде.

Минуло вже чотири роки із того часу, а обіцяного документа все ще немає.

Хоча в 2022-му вже нова влада говорила про те, що цей документ ось-ось буде виготовлений.

Про проблему відсутності Генплану на сесії нагадав депутат Роман Василенко.

Відповідав йому виконуючий обов’язки міського голови Василь Фещенко. За його словами, сам документ вже виготовлений. Але він має пройти експертизу. Її зроблять фахівці з якоїсь дніпровської фірми. І обійдеться це бюджету в 100 тисяч гривень.

Василенко попросив уточнити, коли ж настане оте вже чотири роки обіцяне «ось-ось».

Фещенко сказав, що терміни проведення експертизи коливаються від місяця до двох місяців.

Що ж, запам’ятаємо цю обіцянку. Місяць-два промайнуть швидко.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 березня, 16:29 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації