Вхід | Реєстрація

Слава захисникам і ганьба ухилянтам

Слава захисникам і ганьба ухилянтам

Звичайно, через вік і стан здоров’я я вже не можу нічим допомогти українській армії. Сил для того, щоб тримати в руках зброю, вже давно немає. Але не можу залишатися осторонь проблеми, яка зараз є актуальною  як для держави, так і для кожного її громадянина.

От  зараз багато пишуть і говорять про те, що є проблеми з мобілізацією. Зокрема, не вистачає людей, які можуть поповнити лави ЗСУ.

От, приміром, пишуть, що на початку вторгнення русні в Збройних Силах було 250 тисяч військових. І, в той же час, називають цифру в 375 тисяч поліцейських. А правоохоронці — це ж люди, які теж служать, яких теж готують для того, аби вони із зброєю в руках захищали інших громадян. Я ж правильно розумію? Їм же держава дала право на насильство?

Але ж у ході війни чомусь виявилося, що поліцейські якось вибірково ставляться до свого права і обов’язку.

От для мене було справжнім шоком дізнатися про те, що «беркутня» із Дніпра відмовилася  йти на фронт. Виходить, до своїх співгромадян, які не мають зброї, вони насилля застосовувати можуть,  а вже воювати за цих же громадян — ні.

Місцеві ТЦК ходять і їздять по селах і буквально виловлюють 55-річних трактористів чи різноробочих. І їх майже без підготовки відправляють воювати.

І в той же час, по містах і містечках вистачає молодих і, за визначенням, здорових як діючих, так і відставних поліцейських. Нагадаю, що на пенсію правоохоронці виходять у 55 років.

Щось чув про те, що поліцейські ще й школи будуть охороняти. А це так потрібно під час війни?

А скільки їх охороняє всілякі державні й недержавні дачі в наших владоможців?

А в прокуратурі скільки людей. У нас в Україні прокурорів на душу населення, по-моєму, більше, аніж у будь-якій іншій державі. А користі від цього?

І як же не згадати про ще один «золотий фонд» захисників Вітчизни. Це — чиновники і депутати. Ви багато знаєте депутатів, які зі зброєю в руках стали на захист Батьківщини?  Я — не знаю жодного. Хоча пишуть, що в Кобеляках аж один депутат, який пішов у армію, знайшовся.

Є ж у нас ще й чиновники міських та інших рад, є величезний штат у військово-цивільних адміністраціях. Там же всі, як один, йшли на роботу, щоб «служити» людям. От нехай би й зараз і послужили в ЗСУ. А трактористи нехай би землю орали. Вони ж ніяких присяг не давали.

Прийде час — і закінчиться війна. Вірю, що закінчиться нашою Перемогою. Але ж тоді таки доведеться відповідати за свої дії чи бездіяльність всім без виключення можновладцям. У всякому разі, віра в це в народі є.

Слава Україні!


Автор: Грицько Мотрин, колишній офіцер, пенсіонер


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 березня, 19:49 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації