Вхід | Реєстрація

Скільки українців взяли в Польщі кредити на житло

Скільки українців взяли в Польщі кредити на житло

Минулого року українські мігранти в Польщі активно інвестували в житлову нерухомість. Біженці користувалися державною програмою для купівлі першої власності. Та, як повідомляють, банки зупинили прийом заявок на іпотечні кредити з процентною ставкою всього 2% річних.

Згідно з підрахунками, у рамках програми «Безпечний кредит 2%» в 2023 році понад 3 000 іноземців придбали своє перше житло в Польщі, з яких 2 215 — українці. Білорусам було надано 492 кредити за цією програмою, а громадянам Індії — 46.

Сума кредитів під 2% річних, виданих іноземцям та сім’ям з іноземними позичальниками, досягла майже 1,3 мільярда злотих (близько 300 мільйони євро). У січні Банк народного господарства (Bank Gospodarstwa Krajowego) повідомив, що програма «Безпечний кредит 2%» була призупинена через вичерпання фондів.

У першій половині року польський уряд планує розробити нову програму для надання пільгових кредитів.

За даними Бюро кредитної інформації, із січня по жовтень 2023-го українцям було видано кредитів на суму 2,621 мільярда злотих, що перевищує показники 2022 року (2,429 мільярда злотих).

Загальна сума боргу українців до кінця жовтня 2023 року склала 7,942 мільярда злотих (близько 1,828 мільярда євро), переважно за іпотечними кредитами.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 березня, 19:59 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації