Вхід | Реєстрація

Раритетний мотоцикл родини Коваленків поїхав на фронт

Раритетний мотоцикл родини Коваленків поїхав на фронт

Так званий важкий мотоцикл «Дніпро» МТ-11 кілька десятиліть стояв у гаражі. А зараз він буде використовуватися для потреб ЗСУ.

Розповідає жителька Кобеляк Надія Коваленко:

— Я ще із самого початку війни хотіла передати цю техніку для ЗСУ. Пропонувала віддати мотоцикл нашим волонтерам. Але в них потреба була лише в автомобілях. Та я не облишила цю ідею — дати можливість техніці послужити заради Перемоги. І не так давно в Інтернеті знайшла оголошення про те, що байкерська організація приймає від населення, ремонтує і відправляє на фронт саме мотоцикли. Ця організація називається «Байкерський фронт». Я зв’язалася із їх представником по телефону, вказаному в оголошенні. Байкерів зацікавила моя пропозиція. І ось днями до мене додому приїхав їх представник і забрав наш «Дніпро». Передавали ми техніку разом із онуком.

Надія Андріївна розповіла, що цей мотоцикл був придбаний її батьком у далекому 1992 році. Тобто техніці вже більше тридцяти років і її можна вважати раритетною. Але проїхав цей «Дніпро» лише 6 тисяч кілометрів. Практично весь час старий мотоцикл просто стояв у гаражі. І при проведенні незначного профілактичного ремонту та заміні певних деталей, він буде повністю «на ходу».

До речі, навіть зараз під час війни такі мотоцикли користуються попитом. На спеціалізованих сайтах їх запросто продають по 25–30 тисяч гривень.
Між тим, родина Коваленків передала техніку абсолютно безкоштовно.

Надія Коваленко наголосила:

— Тут мова не про гроші, мова про посильну допомогу армії. Наскільки мені розповіли байкери, там, на передовій, на таких мотоциклах перевозять певні вантажі, інколи навіть проводять евакуацію поранених. Так що закликаю земляків, у кого, як і в нас, є і припадають пилом в гаражах такі мотоцикли, передавати їх для потреб ЗСУ.

У свою чергу, Олександр Білоус, один із учасників байкерського об’єднання «Об’єднаний байкерський фронт», розказав:

— Так, ми збираємо мотоцикли по всій Україні. Приміром, я і мої колеги працюємо в цьому напрямку в Лубнах. Сюди приїхав і мотоцикл із Кобеляк. Це, до речі, перша техніка з вашого містечка. А так навіть з-за кордону нам мотоцикли присилають. Ми їх ремонтуємо і відправляємо до підрозділів ЗСУ. Так, ці мотоцикли використовують для підвезення боєприпасів, для транспортування поранених, інколи навіть для проведення певних розвідувальних операцій. Справа в тому, що таку техніку можуть витягти із багнюки дві людини. А ось якщо застрягне те ж «баггі», то тут уже вдвох не справишся.

Бажаючі передати на ЗСУ мотоцикли марок «Дніпро», «Урал», К-750 можуть прямо зателефонувати Олександру Білоусу за номером (050)903–94–08 або знайти інші контакти організації у Фейсбуці на сторінці ГО «Об’єднаний байкерський фронт».


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 квітня, 11:42 | Кобеляки | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації