Вхід | Реєстрація

У Лубенській громаді відкрили Притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства

У Лубенській громаді відкрили Притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства

У Лубенській громаді відбулося відкриття Притулку для жертв домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Цей притулок був створений за рахунок отримання субвенції з державного бюджету, спрямованої на створення служб підтримки для людей, які постраждали від домашнього насильства. Сума в 3,6 млн гривень була витрачена на ремонт нежитлової будівлі площею понад 133 квадратних метрів, яка тепер служить як безпечний простір для тих, хто потребує допомоги та підтримки.

«Відкриття притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства – важливий крок у напрямі гарантування безпеки та підтримки тих, хто зазнає кривди в родині. На Полтавщині це перший муніципальний притулок. У ньому створені комфортні умови, де жінка з дітьми може скористатися широким спектром соціальних послуг, включаючи консультації психолога, юридичну допомогу та супровід соціального працівника», – зазначив заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко.

Розрахований притулок на 12 ліжко-місць. Передбачено перебування жінок з дітьми різних вікових груп (від немовляти до школяра). Обладнана кухня та санвузли.

«Наша громада перемогла серед кількох претендентів. Ми об’єднали зусилля і створили притулок не тільки для Лубенської громади, а й для усього району. Переконаний, що цей проєкт допоможе жінкам осмислити та знайти правильне розв’язання родинної проблеми», – розповів міський голова Лубен Олександр Грицаєнко.

Підтримав Лубенську громаду Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA).

«Ми надали обладнання та інвентар на суму пів мільйона гривень. Та наше найбільше вкладення – це якість надання послуг: забезпечили значну кількість навчань працівників, для застосування сучасних практик та методів роботи з надання допомоги потерпілим від домашнього насильства», – говорить керівник проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) Костянтин Бойчук.

Послуги потерпілим від домашнього насильства в Притулку надаватимуть психолог та 4 соціальні працівники.

На сьогодні в області функціонують 6 денних центрів з кризовими кімнатами в Полтавській, Кременчуцькій, Котелевській, Пирятинській, Шишацькій, Білицькій громадах та 5 служб первинного соціально-психологічного консультування для постраждалих осіб в Миргородській, Щербанівській, Глобинській, Семенівській та Решетилівській громадах.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 квітня, 18:00 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації