Вхід | Реєстрація

На початку червня школярі розпочнуть складати зовнішнє незалежне оцінювання

Зараз у школах, в тому числі – і полтавських, триває активна підготовка до цього випробування школярів. У 33-й гімназії до процедури підготовки взялися з усією відповідальністю. Тут вже навіть провели пробне тестування з української мови та літератури для одинадцятикласників.
Зовнішнє незалежне оцінювання та державна підсумкова атестація – відносно нова форма перевірки знань учнів, тож у 33-й гімназії намагаються всіляко сприяти підготовці до неї школярів, розповідає заступник директора з навчально-виховної роботи Тамара Миропольцева. Зокрема – регулярно проводять індивідуально-групові заняття. До того ж починають заздалегідь. Ось дев'ятикласники – учні двох класів гімназії – на занятті з фізики. Їх навчає вчитель вищої категорії Наталія Юдіна.
Наталія Юдіна, вчитель фізики гімназії №33:
— Ці заняття проводяться регулярно, учні із задоволенням їх відвідують. Тому що теми, які є на заняттях, виносяться на ЗНО. В учнів є інтерес і до фізики, і до розв'язування такого типу задач, які потім їм знадобляться у майбутньому.
У двох інших кабінетах гімназії до зовнішнього незалежного оцінювання готуються одинадцятикласники. На занятті з англійської мови учні слухають перестороги вчителя щодо основних моментів, які варто врахувати при написанні завдань ЗНО. На уроці з математики учні двох класів займаються в малих групах – змагаються, яка з них краще та швидше справиться з завданнями. А от деякі одинадцятикласники займаються з практичним психологом. Тема заняття – «Як уникнути стресу під час зовнішнього незалежного оцінювання».
Оксана Щербак, практичний психолог гімназії №33:
— З метою запобігання стресів у наших випускників у нас проводяться психологічні тренінги з елементами інтерактивної студії. На цих тренінгах діти дізнаються, яким чином оволодіти прийомами саморегуляції, а також, як захиститися від стресу.
Одинадцятикласники розповідають: те, чого навчили на психологічних тренінгах, будуть застосовувати при складанні будь-яких іспитів.
Руслана Корба, учениця 11-го класу:
— Перед іспитом треба сказати фразу: «Я - Руслана, і іспит для мене - це випробування, яке мені знадобиться в житті». Потім вдихнути, посміхнутися і в тебе все вийде.
Цього ж дня у 33-й гімназії для учнів, які складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, – а таких тут 62 –влаштували пробне тестування.
Наталія Артюх, вчитель української мови та літератури:
— Така форма роботи допомагає учням адаптуватися до умов проведення ЗНО саме у вищих навчальних закладах. Безумовно, також сприяє дітям виявити свій рівень знань, умінь і навичок з укр.мови та л-ри і спонукає надолужувати прогалини в знаннях.
Процедуру пробного тестування, говорить Наталія Артюх, намагалися максимально наблизити до реальної: в одному кабінеті розмістили по 15 осіб, учнів посадили у шахматному порядку, речі вони залишили в окремому місці. На виконання завдань школярі мали три години.

Автор: Юлія Лис, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 квітня 2010, 15:02 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації