Вхід | Реєстрація

Від двох до десяти хворих на туберкульоз щорічно виявляють серед учнів

Такі невтішні дані за останні п'ять років нині констатують фахівці. Наразі у місті триває місячник боротьби з цим небезпечним захворюванням. До його проведення долучилися й працівники бібліотечної системи.
«Здоров'я – найбільше багатство» – нагадують працівники Полтавської міської бібліотеки. Наразі тут розгорнулась тематична виставка, а у читальному залі вірішили зібрати за круглим столом спеціалістів та студентів місцевих вишів та технікумів.
Таміла Дузенко, директор міської бібліотечної системи:
— зараз бібліотеки виконують й просвітницькі функції, ми завжди відкриті до спілкування з керівниками міста, фахівцями, молоддю, а тому не могли не відгукнутися на ініціативу відділу молодіжної політики Октябрьського райвиконкому провести сьогодні урок розуму про це небезпечне захворювання.
Фахівець міської санепідстанції Ірина Яценко, лікар міського тубдиспансеру Михайло Ільченко, лікар-терпавт студентської поліклініки Олена Василенко та начальник міського управління юстиції Олександр Лутченко вкотре нагадали молоді про підступність й небезпеку туберкульозу: хвороба, що набула епідемічного розмаху, може чатувати на будь-кого. Якщо раніше, підкреслюють фахівці, туберкульоз був хворобою бідності, то сьогодні він може бути ознакою заможного, але аморального стилю життя.
Тривала робота біля комп'ютера, стресові ситуації під час екзаменів, нездорове харчування, супутні патології – все це сприяє розвитку хвороби саме у молодого покоління. Наразі основна вікова категорія уражених – від 20-ти до сорока років. А отже лікарі попереджають про профілактичні огляди, а юристи розповідають про намагання влади боротися із тютюнопалінням та алкоголізмом. Заборона реклами останніх та жорсткий контроль за спробами розпиття алкоголю на вулиця міста – підтвердження цього. Для зміцнення імунітету учасники зустрічі отримали й вітаміни від депутату Октябрьської райради міста Олега Бєлоножка.

Автор: Світлана Піскова, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 квітня 2010, 15:25 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації