Вхід | Реєстрація

Чи збільшувати пенсійний вік?

Це питання нині на слуху в більшості з нас. Але чи готова Україна і з нею ми, українці, до такого кроку – ось що головне. Рівень медичного обслуговування, соціального захисту в нашій державі на порядок нижчий, ніж у європейських країнах, і, як наслідок цього: середній вік українських чоловіків – 62 роки, а жінок – 73. Як ставляться пирятинці до такого можливого кроку нової влади, чи вважають його потрібним – про це ми запитали у них.
Василь МИЛЕНКО, пенсіонер:
- Я як, напевно, і більшість людей - проти. Наше суспільство не готове до цього. На мою думку, пенсійний вік потрібно залишати на тому рівні, який є. Наші люди отримують недостатнє лікування, якість продуктів харчування надзвичайно низька. У нашому суспільстві надзвичайно багато бідних людей, які, грубо кажучи, недоїдають-недопивають. Якщо взяти, наприклад, США – у них на пенсію люди виходять у 65 років, у європейських країнах – теж у більшості 65 років, іноді 60. Але ж нам до них, ой, як далеко! У них середня тривалість життя набагато більша, а в нас до пенсії половина людей не доживатиме.
Олександр Григорович, 53 роки:
- Я вважаю, що збільшувати пенсійний вік в Україні не варто, бо ми до цього кроку не готові. Україна перебуває не на тому рівні розвитку, коли варто це робити. Тут ситуація швидше протилежна – з нашим рівнем життя його зменшувати треба навпаки, бо до пенсії люди недоживатимуть, а особливо - чоловіки. Нас скоро до своєрідної Червоної Книги треба буде заносити, як вимираючий вид. Це я, звісно, жартую. Але в кожному жарті є доля істини...
Валентина ПЕТРЕНКО, 36 років:
- Про пенсію мені ще ніби-то рано думати, але я проти того, аби піднімали межу пенсійного віку. Середня тривалість життя у нас і так низька, люди до пенсії не доживають. Чиновникам треба думати, як покращити людям умови життя, а не загонити їх зовсім у глухий кут.
Катерина Трохимівна, пенсіонерка:
- Я пішла на заслужений відпочинок у 55 років і вважаю, що цього достатньо. Все життя з 18-ти років я працювала, аби заробити цю пенсію, а тепер на старості нічому вже не рада – хвороби дістають, а тих мізерних грошей, які держава нам платить, на найнеобхідніше не вистачає.
Іван Григорович, 58 років:
- Я - проти підвищення межі пенсійного віку. Менше 2-х років залишилося до пенсії, хоч би вже швидше минули вони. Набридло на роботу ходити за ті копійки, які нам держава платить. Пенсії, хоч і не великі, але ж можна вдома сидіти, щось робити по господарству чи дітям допомогти. А так – ні часу ні на що не вистачає, ні грошей.
Ірина Степанівна, працюючий пенсіонер:
- Я працюю після пенсії вже 7 років. Вважаю, якщо людина має сили працювати, - хай працює. Хоча категорично сказати, що я - прихильник того, аби підвищили пенсійний вік, не можу. Можливо, якби розмір пенсії був більший, то і я на заслуженому відпочинку вдома сиділа б. Державним мужам варто думати, як підняти рівень життя і пенсіонерів, і працюючих людей, а тоді вже про решту говорити.
Як бачимо, більшість респондентів – проти підвищення пенсійного віку. Але це - лише „голос народу”. Прислухається чи ні до нього влада, – невідомо. Поживемо – побачимо...

Автор: Людмила ВОЛИК, www.piryatin-visti.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 квітня 2010, 15:37 | Пирятин | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації