Вхід | Реєстрація

У міськраді є база даних щодо житла для переселенців

У міськраді є база даних щодо житла для переселенців

До редакції почали звертатися люди, які через війну були змушені покинути рідні домівки і в пошуках безпечного місця переїхали на території Кобеляцької та Білицької громад. У них виникають зрозумілі проблеми під час пошуку даху над головою.

Причому, житло почали шукати і десятки переселенців, які переїхали в Кобеляки ще в 2022-му році.

Справа в тому, що  люди були змушені виїхати з будівлі ліцею Полтавської обласної ради, де вони проживали з початку війни.

Директор закладу Валентина Шпорт пояснює:

— Це не наша вимога чи забаганка. Є розпорядження Полтавської військової адміністрації, у якому визначений перелік закладів, відведених для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Нашого ліцею в цьому списку немає. Ми готуємо заклад, проводимо ремонт для того, щоб із нового навчального року забезпечити нашим учням умови не лише для навчання, а й для проживання.

Окрім згаданого ліцею, у свій час багато людей жили в закладах Білицької громади.

Ігор Федь, заступник білицького селищного голови, прокоментував:

— Люди в нас і зараз живуть. Є спеціально для цього підготовлена будівля. На жаль, ми не змогли там розмістити людей, яких попросили звільнити місце в Кобеляцькому ліцеї. Справа в тому, що спеціального розпорядження від уповноваженого органу виконавчої влади з цього приводу не було. А ми повинні мати хоча б невеличкий резерв на випадок того,що таке розпорядження буде видане.

У самих Кобеляках відтепер місця для централізованого розміщення переселенців фактично немає. Колись було сподівання, що в центрі громади чи поряд із ним облаштують спеціальне модульне містечко для переселенців. Але далі заяв про наміри справа не пішла. Між тим, місце для модульних будиночків у громаді є. Водночас у міській раді запевняють, що мають базу даних житла, де переселенці при необхідності можуть проживати на безоплатній основі. Як правило, це будинки в сільській місцевості, де постійно ніхто не проживає.

Василь Кіптілий уточнив, що в разі потреби переселенці можуть звернутися прямо в приймальню міської ради, розташовану на другому поверсі будівлі за адресою: вулиця  Касьяна, 27/15. А вже потім секретарі направлять громадян до інших фахівців.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації