Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі діти стріляють не гірше дорослих

Кобеляцькі діти стріляють не гірше дорослих

Кілька днів тому команда кобеляцьких стрілків у складі збірної  Полтавської області успішно виступила на змаганнях всеукраїнського рівня. Кобелячани повернулися додому із нагородами.

8 травня в Києві відбувся Чемпіонат України по стрільбі з пневматичної гвинтівки. Змагання були проведені Товариством сприяння обороні України.

Як відомо, в Кобеляках цей вид спорту успішно розвивають на базі Станції юних туристів, яку очолює Микола Шабалтій. А безпосередньо до виступу на Чемпіонаті України  команду готував Ігор Жорняк, який уже протягом багатьох років тренує юних стрільців.

Ігор Жорняк розповідає:

— У минулому році в нас уже був успішний досвід виступу на змаганнях всеукраїнського рівня. Приємно, що й зараз голова Полтавської обласної організації ТСОУ  Василь Василенко довірив саме нам, кобелячанам, представляти всю Полтавщину. Тому я, як  призначений наказом тренер збірної Полтавської області із стрільби з пневматичної гвинтівки, сформував команду виключно із своїх вихованців. І це цілком логічно, адже прекрасно знаю  можливості кожного свого учня. І наші діти вчергове порадували. Виступили дуже достойно. Цікаво було спостерігати, як діти виросли в плані психології, у порівнянні  з минулим роком. У них уже з’явилася впевненість у собі, зник страх, не було ніякого мандражу чи закомплексованості. Усе впевнено, спокійно, розважливо. Як кажуть, по-дорослому. І це не може не тішити. А якщо була підготовка, є впевненість, то і результат відповідний з’являється.

У Київ на змагання їздили і виступали  вихованці Станції юних туристів Данило Малий, Марійка  Мосур, Вікторія Кузема.

Данило Малий у молодшій віковій групі здобув «бронзу». Марія Мосур та Вікторія Кузема, які виступали в старшій віковій групі, зайняли четверті місця.
А в молодшій віковій групі збірна Полтавської області в загальному заліку теж зайняла третє місце.

Ігор Жорняк з приводу результату команди, прокоментував:

— Я по своїй природі максималіст. І дітей налаштовував на максимальний успіх. Шкода, що наші дівчатка трішки «не дотягли» до медалей. Але ж потрібно враховувати і рівень суперників. Було вісім команд з усієї України. Фаворитами вважалися і підтвердили свій статус стрільці з Чернігова. Але ж там і база, й умови зовсім непорівнювані з нашими. У них німецькі гвинтівки вартістю в 2,5 тисячі євро. Вони за тренування вистрілюють набоїв на тисячу гривень. А таких тренувань чотири в тиждень. Це дає змогу чернігівцям і в комерційних турнірах участь брати, і на Чемпіонат Європи  їздити.  У нас такої матеріальної бази немає. Але ж змагаємося! Наших дітей випередили лише чернігівці та кияни.

Тренер стрілків попросив через ЗМІ висловити вдячність гендиректору агрофірми «Добробут» Анатолію Таранушичу, котрий вчергове виділив для поїздки комфортний мікроавтобус.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації