Вхід | Реєстрація

Депутат Гордійко придбав 16 земельних ділянок

Депутат Гордійко придбав 16 земельних ділянок

Задекларована вартість усього масиву землі станом на момент придбання оголошена в суму, більшу мільйона гривень.

У минулому номері тижневика ми ознайомили наших читачів із статками трьох депутатів Полтавської районної ради. Усі вони представляють Кобеляцьку громаду.

Уже після виходу газети в світ один із наших читачів нагадав, що редакція забула ще про одного народного обранця. Адже в Полтавській райраді Кобеляки представляє ще й четвертий депутат. Мова йде про фермера Макара Гордійка.

Макар Васильович обраний до цього органу місцевого самоврядування по списку політичної партії «Рідне місто».

Як і всі його колеги по депутатському корпусу, Макар Гордійко подав декларацію до НАЗК.

Як відомо, окрім депутатства, Макар Васильович займається аграрним бізнесом. Він є головою фермерського господарства «Гордійко М». І працює заступником директора ПСПА «Урожай».

Судячи із цифр, внесених у декларацію, у минулому 2023 році зарплата Макара Гордійка була далеко не «космічною». Він повідомив, що як фермер отримав за рік 194 тисячі 400 гривень, а за основним місцем роботи в агрофірмі «Урожай» —  ще 161 тисячу 904 гривні. Окрім того, вже згадана фірма виплатила Макару Васильовичу  44 тисячі 367 гривень за оренду майна.

Там же, в «Урожаї», працює і дружина депутата. Її зарплата за рік становила 132 тисячі 308 гривень.

Не дивлячись на такі досить скромні заробітки, Макар Гордійко в 2023 році надбав 16 нових земельних ділянок у Василівці, Золотарівці та Вільховатці. Загальна площа цього земельного банку становить майже 39 гектарів, а вартість, судячи із даних декларації,  — 1 мільйон 260 тисяч гривень. Впадає у вічі різниця у вартості земельних ділянок. Вона коливається в діапазоні від 2,5 тисячі гривень  за 2 гектари до 280 тисяч за 5,6 гектара.

Із транспортних засобів, що є у власності депутата, виділяються два джипи. Один із них, JEEР COMPASS  2015 року випуску, депутат купив за 140 тисяч гривень у 2021 році. А досить великий і потужний FORD EXPLORER 2016 року випуску Макар Гордійко купив взагалі за «смішні» 10 тисяч гривень. Сталося це в 2020 році. Зараз сайт Авторіа пропонує такі ж автомобілі такого ж року випуску  за  цінами від 750 тисяч гривень до 1 мільйона.

Отже, як бачимо, землю в Україні скупляють не виключно іноземці, а й українці. Окрім того, судячи  з декларацій багатьох депутатів, вони знають місця, де можна дуже дешево купити  досить дорогі автомобілі.

Ну, на те ж вони й депутати. Аби кого люди не виберуть.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації