Вхід | Реєстрація

Алея пам’яті захисників поповнилася 13 прізвищами

Алея пам’яті захисників поповнилася 13 прізвищами

23 травня в Кобеляках, як і по всій Україні, відзначили нове для нашої держави, але, без перебільшення, найактуальніше свято — День Героїв. Під час урочистостей було дуже багато гірких і щирих сліз. Адже кобеляцька експозиція із фото загиблих поповнилася.

Нагадаємо, що пам’ятна експозиція на честь земляків, які загинули, захищаючи Батьківщину в ході російсько-української війни, з’явилася в Кобеляках кілька місяців тому.

Вперше урочистості в знак вшанування полеглих земляків відбулися 28 вересня 2023 року. Тоді десятки кобелячан прийшли до пам’ятника Тарасу Шевченку, щоб вшанувати і схилити голови в жалобі.

А напередодні біля пам’ятника Кобзареві створили експозицію, у якій розмістили фото і біографічні дані жителів Кобеляцької громади, які на той момент загинули в ході російсько-української війни.

Ініціатором створення такого пам’ятного місця стала тодішній заступник міського голови Олена Стаднікова. Про це, до речі, згадали й під час урочистостей уже в травні 2024-го.

Як розповіли редакції на умовах анонімності двоє співробітників відділу культури, у свій час Олена Стаднікова не просто подала ідею, а й виділила кошти на придбання відповідних матеріалів. Причому, це були її власні, а не бюджетні гроші.

Зараз у Кобеляках нова влада, і Стаднікова вже не є офіційною особою на урочистостях. Але пам’ять про загиблих не та тема, де можна керуватися політичною кон’юктурою. Зробила людина, отже, про це необхідно згадувати і цінити.

Сьогоднішні керівники, потрібно віддати їм належне, на перші ролі під час урочистостей не претендували і довгими та псевдопафосними промовами не зловживали.

Виступали під час святкового мітингу передусім люди, які мали і мають безпосереднє відношення до війни.

Із зворушливою промовою виступив представник ТЦК  Віталій Білокінь. Особливо різонуло (цитата): «Коли закінчиться війна, ми будемо плакати і мовчати».

Плакали того дня багато. Плакали десятки людей із тих сотень, що прийшли на мітинг. Адже вони, ті, хто не приховували сліз, уже втратили на цій війні своїх рідних і близьких.

Людмила Пиріг, яка виступала, як мама загиблого солдата,  ледве закінчила свою промову, стримуючи ридання. Але втрималася і закінчила.

Також перед присутніми із піснею виступив ветеран війни Борис Ярошенко.

А потім почалася церемонія покладання квітів. На жаль, експозиція поповнилася ще 13 прізвищами: Андрія Ярського, Антона Литвина, Віталія Брагіна, Олега Антоненка, Миколи Геренця, Олега Рябця, Олега Гурова, Сергія Іщенка, Михайла Сабадиря, Юрія Няйка, Василя Прокопія, Віталія  Циби, Олега Пирога.

І ніхто не знає, коли ця свята і страшна фотоекспозиція вже не буде розширюватися.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації