Вхід | Реєстрація

Одні чистять, інші смітять

Одні чистять, інші смітять
У нас, жителів мікрорайону Солонці, що в Кобеляках, є одна проблема. На жаль, вона є типовою для міста, від неї страждають мешканці й інших вулиць. Назва їй — сміття.
Два роки тому кілька молодих сімей, а саме — Рубани, Лєженкови і Таранушичі проявили похвальну ініціативу. Вони взяли й ліквідували на Солонцях стихійний смітник і чагарники із карантинних бур’янів. Люди згребли сміття на одну велику купу, скосили і вирубали залишки іви-ксантифолії та амброзії. Потім все це «добро» вивезли на звалище співробітники «Міської сервісної служби».
Після того в мікрорайоні відбулося кілька сходок за участю депутата міськради Ігоря Філоненка та міського голови Олександра Ісипа. Говорили про будівництво майданчика для збору сміття. Вирішили — будувати. Майданчик збудували, контейнер для збору відходів на ньому встановили. Нібито, все добре. Поряд, завдяки ентузіазму місцевого жителя Михайла Ніколенка, створений парк та спортивний майданчик. Підприємець Юрій Срібний скошує на футбольному полі бур’яни, проводить інші заходи по благоустрою. Але ж…
Але ж зусиль кількох людей для підтримання на Солонцях порядку і чистоти виявляється замало. У них не вистачає ні сил, ні часу, щоб побороти нові, вже санкціоновані, смітники. Під прикриттям темряви до майданчиків по збору побутових відходів несуть і везуть послід тварин, перегнившу солому, гілля, хмиз і ще багато чого. І нікого не хвилює, що контейнери не пристосовані для збору цього непотребу. Всі знають, що гній та гілки потрібно вивозити самостійно або додатково наймати техніку із «Міської сервісної служби». Всі знають, але одні виконують правила, а інші лише смітять. Прізвища порушників ми знаємо, але поки що повідомляти не будемо. Хоча, напевно, вже настав час втрутитися у ситуацію міській владі, санепідслужбі, державним екологічним інспекторам та іншим контролюючим службам. Час вже карати порушників. А на Солонцях, біля майданчику для збору сміття, потрібно встановити якщо не камеру відеоспостереження, то хоча б вуличний ліхтар. Порушники дуже не люблять світла та сторонніх очей.
Хоча краще було б обійтися без каральних заходів. Звертаємося до земляків, до сусідів: «Люди! Та будьте ж людьми! Бачите, що контейнери переповнені, почекайте доки сміття вивезуть, не сипте його на землю». А ті, хто мають транспорт, можуть і до Ганжівки доїхати. Туди всього-на-всього три кілометри.

Автор: З повагою, Микола Філоненко, Зінаїда Александрова, Михайло Фесюра та інші жителі Солонців. «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 квітня 2010, 10:44 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації