Вхід | Реєстрація

Сміття — поза законом!

Звернення виконавчого комітету Кобеляцької міської ради.
У січні 2010 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері поводження з відходами», яким внесені зміни у Кодекс України про адміністративні правопорушення в ст. 52, ст. 82, ст. 152 щодо посилення покарання за порушення поводження з відходами, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів. Збільшені штрафні санкції за такі правопорушення. Вони  накладатимуться адміністративною комісією міської ради на громадян та посадових осіб, а також іншими посадовими особами, визначених КУпАП.
Відповідно внесених змін,  за порушення правил благоустрою в місті (ст. 152 КУпАП) на громадян штрафи накладаються в розмірі від 340 до 1360 гривень, а на посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності від 850 до 1700 гривень.
Закон України «Про відходи» доповнений ст. 17 такого змісту:
«Суб’єкти господарської діяльності у сфері поводження з відходами укладають договори з юридичною особою, яка в установленому порядку визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів, на якій знаходиться об’єкт утворення відходів».
А згідно ст. 35–1 Закону України «Про відходи»:
власники, або наймачі, користувачі, в тому числі орендарі житлових будинків, земельних ділянок зобов’язані укласти договори з юридичною особою, яка в установленому порядку визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснювати оплату таких послуг.
Виконавцем таких послуг в місті визначено комунальне підприємство «Міська сервісна служба». В місті Кобеляки облаштовані контейнерні майданчики, на яких розміщені 105 контейнерів. Вивезення відходів здійснюється щоденно спецавтомобілем, згідно схеми санітарного очищення міста.
Останнім часом спостерігається негативна тенденція, коли частина громадян виносить зі своїх дворів всякий непотріб і звалює біля доріг, на зеленій зоні або біля контейнерів, біля майданчиків, на стихійних звалищах, порушуючи тим самим благоустрій в місті. Значна частина громадян, які заключили договори з ККП «Міська сервісна служба», відмовляються платити за послугу з вивезення побутових відходів, тим самим перекладаючи весь фінансовий тягар на бюджет міста. Загальна заборгованість громадян перед комунальним підприємством складає більше 20 тисяч гривень,  що значною мірою негативно впливає  на його роботу по наведенню чистоти в місті.
Виконавчим комітетом разом з ККП «Міська сервісна служба» приймаються міри щодо підтримання чистоти в місті, дотримання санітарного та епідемічного благополуччя населення, але вирішення цієї проблеми залежить від кожного жителя міста тому, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.
Звертаючись до жителів міста, виконавчий комітет вимагає від громадян та керівників підприємств, установ, організацій:
— заключити договори з ККП «Міська сервісна служба» на вивезення та розміщення відходів;
— терміново погасити борги перед ККП «Міська сервісна служба» за вказану послугу;
— не звалювати біля дворів, на стихійних сміттєзвалищах відходи;
— не звалювати біля контейнерів будівельні матеріали, гілки дерев, інші нестандартні відходи;
— прибрати біля садиб кучі піску, гранвідсіву, глини, будівельні матеріали.
Саме за такі порушення будуть накладатися штрафи.
Для наведення порядку в місті виконком звернувся до начальника Кобеляцького РВ ГУ МВС Сергія Терели з проханням активізувати роботу дільничних інспекторів по здійсненню контролю утримання в належній чистоті вулиць, прибудинкових територій і дворів, відповідно до ст. 10 п. 26 Закону України «Про міліцію».
Крім того, міською радою найближчим часом буде введена посада інспектора з контролю за дотриманням правил благоустрою в місті. Інспектор буде мати повноваження щодо заключення договорів з громадянами та керівниками підприємств на вивезення та розміщення відходів та складання протоколів на порушників Закону України «Про відходи» та «Правил благоустрою населених пунктів».
Враховуючи критичну ситуацію з відходами в місті, за зверненнями громадян рішення виконкому будуть прийматись в залежності від того, як громадяни виконують загальнообов’язкові рішення міської ради та Закони України щодо названої проблеми поводження з відходами.
Шановні жителі міста! Чистота і порядок в місті потрібні вам! Давайте виконувати вимоги законів, не допускати до притягнення вас до адміністративної відповідальності, так як штрафи, встановлені законом, надзвичайно високі, а плата за вивезення та розміщення побутових відходів в десятки раз нижча.

Автор: За дорученням виконкому міської ради, заступник міського голови, в. о. секретаря виконкому Олександр Письмак


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 квітня 2010, 10:48 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації