Вхід | Реєстрація

«Майбутнє лісу у твоїх руках!»

Така акція стартувала в Україні 22‑го березня. Кажучи без найменшого перебільшення, — найактивнішими її учасниками є новосанжарці, котрі постійно дбають про «зелені легені» селища, його чистоту та благоустрій. Чимало слушних пропозицій, велика допомога щодо заходів з озеленення надходить від Заслуженого природоохоронця України, директора ДП «Новосанжарське лісове господарство» Василя Красюка, всього трудового колективу.
За останні десять років на малопродуктивних, піщаних землях, непридатних для сільськогосподарського використання, переданих у свій час з колишніх колгоспів, створено нові ліси на площі 1400 гектарів! Вже з початку цьогорічної весни заліснено 60 гектарів. Ці значні напрацювання варті наслідування, є значним внеском у виконання Державної програми «Ліси-2015».
Завдяки спільній роботі Василя Федоровича, який вміло поєднує професійну діяльність з громадською (є членом виконавчого комітету селищної ради), селищного голови, Заслуженого природоохоронця України Андрія Реки, всієї територіальної громади в Нових Санжарах лише протягом 2008–2009 років створено парк «Батьки і діти початку третього тисячоліття», сквер Полтавської битви, парк Матері. Хороші справи продовжено. В ході підготовки до 65‑ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, на виконання розпорядження селищного голови, з ініціативи Василя Красюка проведено акцію з озеленення в Парку Перемоги. 1‑го квітня, в «чистий четвер», колективи ДП «Новосанжарський лісгосп» та селищної ради розпочали посадку берізок. Всього їх буде три ряди по 65 штук  по периметру всього парку. До речі, парк відпочинку (ботанічна пам’ятка природи місцевого значення), закладений у 1870–1890 роках. Про його збереження і омолодження постійно дбають новосанжарці при активній участі працівників держлісгоспу, які роблять це вміло, кваліфіковано і з душею.

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 квітня 2010, 10:50 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації