Вхід | Реєстрація

Мрії здійснюються завдяки фундації «Мрія»

Мрії здійснюються завдяки фундації «Мрія»
Юлія Паєвська (Тайра)

Дякуючи нашим захисникам, ми досі живемо під мирним небом. Але маємо усвідомлювати ціну, сплачену сім’ями військових за мир, адже ворог відібрав найцінніше у них! Найменше, що кожен українець може,  —  це потурбуватися про родини тих, хто віддав своє життя заради всіх! Саме з цією метою було створено благодійну організацію «Українська фундація «Мрія», засновником якої є відома на весь світ Юлія Паєвська (Тайра),  українська військовослужбовець, волонтер, парамедик, командир добровольчого медично-евакуаційного підрозділу «Янголи Тайри».

Щоб бути ближче до сімей військових, їх дітей, дружин, рідних, до команди постійно залучаються нові люди, аби охопити кожен куточок Полтавської області, щоб принести більше користі нашим Героям та їх родинам. На сьогодні в області вже працює 11 осередків. Нещодавно БО «Українська фундація «Мрія» почала функціонувати і на території Новосанжарщини. Керівником осередку в Нових Санжарах та Новосанжарській громаді став голова ГО «Новосанжарське формування учасників бойових дій АТО та ООС військ спеціального призначення військової розвідки» офіцер вищого командного складу Павліченко Роман Павлович. Також ним було підписано Меморандуми про співпрацю із Нехворощанським та Драбинівським головами громад, тож під опікою його представництва тепер кожен населений пункт, навіть найвіддаленіший.

Днями ми поспілкувалися з ним, аби розповісти більше про ті добрі справи, якими займається Полтавське обласне представництво «Української фундацї «Мрія».

Благодійна організація надає безкоштовні юридичні консультації по сприянню розшуку зниклих безвісти, допомозі в отриманні статусу, в оформленні пільг та належних виплат. Також проводиться правовий захист, супровід у судових справах та в органах влади. Забезпечує психосоціальну допомогу завдяки досвідченим психологам. Прийом фахівців проводиться онлайн. Потрібен лише доступ до Інтернету. Як показала практика, це дійсно потрібно, адже багато дітей, дружин досі не можуть відійти від втрати, взяття в полон чи зникнення безвісти чоловіка, батька.

Також фундація «Мрія» залучає партнерів до  підтримки своїх програм. Крім того, допомагає санаторно-курортним відпочинком, подарунками для дітей, наприклад, планшетами, ноутбуками, навушниками, павербанками тощо.

«Як голова Полтавського обласного осередку Фундації Мрія у Нових Санжарах та Новосанжарському ОТГ,  я допомагаю вищеназваним сім’ям з оформленням документів для оформлення різних допомог, пільг внаслідок загибелі військовослужбовців. До речі, уже існує домовленість про відвідування дітьми різного роду гуртків у Полтаві. Якщо родина має можливість відвезти дитину в обласний центр, то заняття оплачує благодійна організація «Українська фундація «Мрія». Днями двоє сімей із сіл Кунцевого та Лелюхівки, у яких чоловіки загинули на війні, виявили бажання професійно займатись плаванням з інструктором», — говорив Роман Павліченко.

Крім того, завдяки благодійній організації «Українська фундація «Мрія» за потреби безкоштовно діти можуть займатися онлайн з репетиторами з педагогами вищої категорії. Днями у рамках програми «Літо без війни» БО «Українська фундація «Мрія» подарувала 42 маленьким українцям Полтавської області, у яких батьки — військовослужбовці, що загинули, знаходяться у полоні чи зникли безвісти, канікули в одному з таборів Закарпаття в місті Іршава. До речі, двоє з цих дітей —  із сіл Кунцеве та Лелюхівка.

Протягом десяти днів малеча зможе отримати повноцінний відпочинок та психологічну реабілітацію з можливістю поплавати в басейні, провести дозвілля в спеціальних ігрових комплексах, подихати свіжим гірським повітрям та багато іншого. БО «Українська фундація «Мрія» подбала про безпеку дітей, тож їх супроводжують професійні педагоги та медперсонал.

Роман Павлович зазначив, що на цьому зупинятися не планують. Уже на червень лише з нашої Новосанжарщини для більше 10 дітей попередньо заброньовано подібні місця для поїздки в табір на оздоровлення та реабілітацію. У подальшому плануються виїзди на відпочинок у Болгарію.

Благодійна організація Полтавське обласне представництво «Української фундацї «Мрія» закликає пам’ятати кожного, хто боровся за світле майбутнє нашої країни, та продовжувати крокувати шляхом боротьби за свободу. Заради їх пам’яті та заради себе.


Автор: Євгеній СИДОРЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації