Вхід | Реєстрація

У «Екопарк» приходять відпочити від війни

У «Екопарк» приходять відпочити від війни

За словами директора комунального закладу, 80 відсотків відвідувачів є або переселенцями, або колишніми військовими. Вони йдуть і їдуть в невеличкий кобеляцький зоопарк для того, щоб відновити душевний спокій і забути про жахіття війни.

Кілька місяців тому «Екопарк» був закритий для відвідувачів через оголошений карантин. Свині, які жили на території закладу, захворіли на африканську чуму.

Але із 20 травня карантинні заходи закінчені. І комунальний заклад знову почав приймати відвідувачів. Вхід у «Екопарк», як і раніше, абсолютно безкоштовний.

Директор закладу Сергій Фролов коментує:

— Дискутуємо ми на цю тему із депутатами. Частина з них вважають, що потрібно брати плату за відвідування зоопарку. Я — не проти. Але думаю, що платним вхід стане лише після закінчення війни. Так буде правильно. Спасибі депутатам, що підтримують мою позицію.

За словами директора, постійними відвідувачами закладу є люди, які переїхали на територію Кобеляцької та Білицької громад із Харкова та прифронтових територій.  Приїжджі із задоволенням гуляють  як по території самого парку, так і мальовничими берегами  Ворскли, яка розташована поряд.

А протягом останнього року в «Екопарку» з’явилася нова категорія постійних відвідувачів. Це — військові. І колишні, й ті, хто приїхав додому в короткотермінову відпустку.

Сергій Фролов розповідає:

— Я з одним хлопцем довго розмовляв на цю тему. Тему відпочинку. Він воював, був у полоні. Постійно приходить до нас із дитиною. І каже, що відпочиває тут, на лоні природи, поруч із тваринами, передусім душею. Тут — звуки миру, а не війни. Співають птахи, кричать павичі, мекають кози, вітер шумить у листі дерев. Хлопцеві це допомагає забути про вибухи, постріли, про біль втрат. І таких хлопців не один, не два і не десять. І самі приходять, і з друзями чи своїми коханими. Уже заради цього, заради їх відпочинку, варто утримувати і зберігати «Екопарк».

Днями в закладі було гамірно. У День захисту дітей сюди завітали вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості. Приїхали з батьками, дідусями та бабусями. Дітей пригощали морозивом, була каша і простенький шашлик із сала та картоплі. Провели лотерею. Головними призами були кролики. Виручену від продажу лотерейних квитків тисячу гривень передали кобеляцьким волонтерам.

Нагадуємо, що кобеляцький «Екопарк» працює щоденно, окрім понеділка. Відвідувачі можуть перебувати на території закладу з 9 і по 20 годину. Вхід — безкоштовний.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації