Вхід | Реєстрація

Одне перехрестя — кілька суперечок

Одне перехрестя — кілька суперечок
Є в Кобеляках одне перехрестя, яке викликає чимало непорозумінь, а то й суперечок серед учасників дорожнього руху. На ньому частенько і дорожньо-транспортні пригоди трапляються. Слава Богу, обходиться без людських жертв. Але й пошкоджений автомобіль не додає приємних вражень його власнику.
Мова йде про перехрестя вулиць Фрунзе і Дніпропетровської. Це район, в якому розташовані кафе «Левада» та автозаправна станція. Чомусь навіть водії із багаторічним стажем не можуть зрозуміти, хто ж в цьому місці має перевагу в русі. Нижче ми, в міру наших скромних можливостей, спробуємо пояснити це автолюбителям. Звичайно ж, роз’яснення надали фахівці — співробітники ДАІ у Кобеляцькому районі.
Як повідомив редакції співробітник ВДАІ Кобеляцького району Андрій Федоренко, проблема на перехресті виникла у 2007 році після капітального ремонту дорожнього покриття на вулиці Фрунзе. По проекту на площі, де раніше був рух по колу, мали бути встановлені спеціальні тумби, які б розділяли рух у різних напрямках. Але цього не було зроблено. Не встановили і спеціальний знак «Поступись дорогою», який мав висіти вгорі, над проїжджою частиною. З приводу цих недоробок ДАІ неодноразово направляла приписи у Службу автомобільних доріг. Але, як кажуть, «віз і нині там».
Отже, що повинні назавжди засвоїти водії?
Учасники дорожнього руху, які рухаються по вулиці Фрунзе від Покрівської церкви і здійснюють лівий поворот спочатку повинні пропустити транспорт, який рухається у зустрічному напрямку по тій же вулиці. А потім вони пропускають транспортні засоби, які їдуть в паралельному напрямку, піднімаючись із Стародніпропетровської чи ті, які здійснили правий поворот, їдучи з боку Дніпропетровського мосту. Тут діє правило «Перешкода з правого боку».
Учасники дорожнього руху, які їдуть згори, від площі Перемоги (базарної) повинні двічі надавати перевагу: а) тим, хто рухається знизу, здійснивши лівий поворот із вулиці Фрунзе (перешкода справа); б) всім транспортним засобам, які їдуть по вулиці Фрунзе. Цього вимагає знак «Поступись дорогою»

(фото з позначками правил проїзду даного перехрестя ви можеет побачити нижче під спойлером)


Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 квітня 2010, 11:06 | Кобеляки | Суспільство
1. New York / 22 серпня 2011, 17:49
Чув, Адмін? А єслі я розмістю фотку в коменті, як код, у мене це вийде?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації