Вхід | Реєстрація

На День Перемоги Полтава обміняється з Барановичами ветеранськими делегаціями

Нещодавно Полтаву відвідала офіційна делегація з міста Барановичі (Республіка Білорусь). Місто зачарувало білорусів своїми культурними пам’ятками. У першу чергу їм сподобалася Кругла площа. Зацікавилися вони й роботою найкращого в Україні Територіального центру з обслуговування пенсіонерів, що в Октябрському районі та методами обслуговування студентів у студентській поліклініці.
 — У білорусів зовсім інші підходи до проблем соціального захисту та медичного обслуговування. Державна підтримка надзвичайно сильна та дієва. Держава надає чималі кошти на різноманітні програми. По-іншому формується й бюджет. Але тут варто врахувати те, що Білорусь за територією набагато менша, ніж Україна, — говорить голова Октябрської районної у місті Полтаві ради Олег Пругло (на фото).
Саме він очолив делегацію полтавців, яка здійснила візит у відповідь до Барановичів. Олег Євгенович поділився із журналістами своїми враженнями від поїздки. Барановичі — 9-е місто Білорусі за кількістю населення (майже 200 тисяч). Воно досить розвинуте в економічному та культурному плані. Олег Пругло зазначив, що результатом поїздки стала спільна угода про спів-працю та партнерство. Одним із її пунктів є делегування до Полтави 3—6 травня білоруських ветеранів, які визволяли Україну від нацистів. У свою чергу, в ті ж дні до Барановичів уповноважені поїхати ветерани з Полтави, котрі звільняли Білорусію.
— На жаль, поїхати в гості до білорусів зможуть не всі визволителі цієї країни, а лише 18 осіб. Ті, кому дозволить стан здоров’я, адже їм вже за 80 років, — зауважив Олег Пругло. — Ми запланували і досить насичену культурну програму для білоруських ветеранів: відвідаємо Вічний вогонь, Авіамістечко, перш за все, Музей військової техніки. Звичайно, будемо і в Державному історико-культурному заповіднику «Поле Полтавської битви». Крім цього плануємо зустрічі з школярами, трудовими колективами. Якраз в ці дні проводитимуться й наші святкові заходи, приурочені Великій Перемозі, у яких візьмуть участь білоруські ветерани.
Окрім цього, налагоджена спів-праця з Барановичами й зі спортивних напрямків. Як повідомив пан Олег, Барановичі — великий спортивний центр. У місті є чудовий льодовий палац, три великі басейни, багато спортивних майданчиків, сильна хокейна та волейбольні команди, досить розвинутий бокс.
— Влада Барановичів запрошує до себе полтавських спортсменів на міжнародні змагання. При цьому білоруська сторона забезпечує проживання й харчування, а ми оплачуємо лише за проїзд, — підкреслив Олег Пругло.
Розповів він і про те, що його вразив водоканал у Барановичах, на якому воду заряджають музикою Бетховена.  Загалом, за словами Олега Євгеновича, обмін досвідом позитивно вплине на розвиток і Полтави і Барановичів.

Автор: Ольга ГНАТЕНКО, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 квітня 2010, 14:56 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації