Вхід | Реєстрація

Переселенці отримали можливість попрацювати в Кобеляках

Переселенці отримали можливість попрацювати в Кобеляках

Завдяки  черговому проекту, що фінансується міжнародними організаціями, люди, які проживають на території Кобеляцької громади і мають офіційний статус внутрішньо переміщених осіб, отримали можливість працевлаштуватися.

У минулому році подібний проект діяв за сприяння польського уряду. Тоді поляки виділили гроші на зарплату переселенцям, які працювали по благоустрою Кобеляк та інших населених пунктів громади. Люди три місяці мали роботу і зарплату, щоб годувати свої сім’ї. Всього було працевлаштовані 50 чоловік.
У 2024-му році схожий проект реалізується за сприяння відомої міжнародної організації  «Карітас».

ДОВІДКА

До міжнародної родини «Карітас» входить понад 160 національних організацій у понад 200 країнах світу. Конфедерація Карітас Інтернаціоналіс є членом Конференції міжнародної католицької організації  Папської ради  «Cor unum», яка має консультативний статус в ЮНЕСКО та інших організаціях ООН, Ради Європи і Організації африканської єдності, а також співпрацює зі структурами Європейського Союзу та багатьма відомими політиками і громадськими діячами.

«Карітас» в Україні

«Карітас» України входить в одну з найбільших міжнародних мереж благодійних організацій у світі та Європі.

Слово «Карітас» означає водночаз любов і милосердя, співчуття та благодійність.

Понад 30 років мільйони потребуючих українців отримали матеріальну, соціальну, психологічну та юридичну допомогу завдяки  роботі організації. Робота «Карітас»у України сфокусована на 6 основних напрямках:

  • Допомога дітям, молоді та сім’ям, які перебувають у кризі
  • Охорона здоров’я
  • Допомога людям з особливими потребами
  • Соціальні проблеми міграції
  • Допомога в надзвичайних ситуаціях
  • Розбудова громад

22 людини вже працюють

Проект, що реалізують завдяки співпраці Кобеляцької міськради і ««Карітас» Полтава», має назву «Гроші за роботу». Його сенс — не просто допомогти людям, давши їм певну суму коштів, а залучити їх до праці на благо місцевої громади.

«Карітас», до речі, виділив гроші не лише на зарплату працюючим переселенцям, а й на придбання інструментів для роботи.

Із 1 липня вже 22 людини працюють над благоустроєм різних населених пунктів громади. На розгляді в «Карітас» ще 11 заявок.

Нагадаємо, що термін дії проекту — до жовтня поточного року.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації