Вхід | Реєстрація

На Полтавщині цього року зафіксували 99 випадків кашлюку

На Полтавщині цього року зафіксували 99 випадків кашлюку

З початку 2024 року на Полтавщині зареєстровано 99 випадків кашлюку, тоді як у минулому році не було жодного. Про це на брифінгу повідомив лікар-епідеміолог Олександр Перцевий.

Минулого тижня зафіксовано 8 нових випадків, що на 4 більше, ніж тижнем раніше.

Олександр Перцевий пояснив, що зростання захворюваності пов'язане з недостатньою вакцинацією, міграцією, контактами з хворими та недотриманням гігієни. Кашлюк входить до переліку небезпечних хвороб, тому важливо робити щеплення для його попередження.

За Національним календарем профілактичних щеплень кожна дитина в Україні до 16 років має отримати щеплення від 10 небезпечних інфекцій: гепатиту В, туберкульозу, кору, краснухи, паротиту, кашлюку, дифтерії, правця, поліомієліту та гемофільної інфекція типу b. Дорослим кожні 10 років необхідно ревакцинуватися від дифтерії та правця. До речі, цього року в Полтавській області не зафіксовано випадків дифтерії і правця.

Щоб запобігти спалахам хвороб і захистити тих людей, яким за віком чи через важкі хвороби не можна вакцинуватися, потрібен колективний імунітет. Для цього 95% дітей мають бути щеплені всім, що належить у їхньому віці, та не менше 80% дорослих повинні вчасно робити бустерні щеплення.

Вагітним також необхідно робити щеплення від кашлюку, дифтерії та правця між 16-м і 32-м тижнями вагітності, навіть якщо вони були вакциновані в дитинстві. Це захистить новонародженого в перші місяці життя. Крім того, вагітним та їхнім родинам рекомендується робити бустерні щеплення від COVID-19 і сезонну вакцинацію проти грипу.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації