Вхід | Реєстрація

Чи знайдуть мільйон для Лебединого?

Чи знайдуть мільйон для Лебединого?

У понеділок, 15 липня, до виконуючого обов’язки міського голови Василя Кіптілого завітала ціла делегація жителів села із красивою назвою Лебедине. Люди зажадали від влади термінового вирішення проблеми із водопостачанням.

Проблема з водопостачанням у селі Лебедине існує вже давно.

Розповідає Сергій Пилипенко, колишній сільський голова:

— Нашій проблемі років шість, якщо не більше. Про неї я сигналізував і намагався вирішити, ще будучи сільським головою. Справа в тому, що нашій артсвердловині і водонапірній башті вже дуже багато років. Вони фактично вичерпали свій технічний ресурс і потребують повної заміни. Колсиь була програма «Питна вода Полтавщини». Через неї я намагався отримати фінансування на капітальний ремонт діючої або буріння нової свердловини. Але грошей ми не отримали. Не знаю, чи то на Лебедине не звернули уваги, чи влада районного рівня недостатньо «увімкнулася», але маємо те, що маємо. Точніше, не маємо достатньої кількості води. Уже кілька тижнів Лебедине фактично обезвожене. У людей увірвався терпець і вони звертаються до місцевої влади.

Виконуючий обов’язки міського голови Василь Кіптілий після розмови з жителями Лебединого прокоментував:

— Так, жителі населених пунктів громади, що розташовані на правому, високому, березі Ворскли, уже давно залежать від централізованого водопостачання. Там практично неможливо дістатися до води в колодязі чи пробуривши маленьку побутову свердловину. Надто глибоко знаходиться волога. У Лебединому діюча свердловина, як кажуть, «запісочена». Тобто який би ми насос не поставили, все одно він подаватиме наверх пісок. Вихід — нова свердловина. А це — не менше мільйона. Шукатимемо гроші, звертатимемось  до влади вищого рівня.

Для того, щоб хоча б якось покращити ситуацію із водопостачанням, у Лебединому на стару свердловину встановили більш потужний насос, а також виділили електрогенератор.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації