Вхід | Реєстрація

Олександр Мамай може знову повернутися у крісло мера Полтави

Олександр Мамай може знову повернутися у крісло мера Полтави

Суд першої інстанції має переглянути своє рішення і повторно розглянути позов колишнього мера.

15 липня під головуванням судді Ігоря Ральченка відбулося засідання Другого апеляційного адміністративного суду, на якому розглянули апеляцію Олександра Мамая. Позивач попросив суд поновити його на посаді Полтавського міського голови з 16 квітня 2024 року.

Про це повідомило видання «Полтавщина».

Полтавський окружний адміністративний суд 6 травня 2024 року ухвалив рішення повернути позовну заяву позивачу, але скаржник зазначив, що строк звернення до суду не було пропущено, оскільки саме порушення прав розпочало відлік з моменту закінчення строку встановлено Вищим антикорупційним судом України заборони обіймати керівні посади, оскільки поновлення на роботі у цей період було неможливим.

Суд першої інстанції виходив з того, що позивач був обізнаний про своє звільнення з посади міського голови 12 квітня 2023 року, але звернувся з позовом про поновлення на посаді лише 17 квітня 2024 року, тобто пропустив встановлений законом місячний строк.

Апеляційний суд вирішив, що суд першої інстанції передчасно ухвалив рішення про повернення позовної заяви, тому це рішення було скасоване, а справа направлена до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Таким чином, позов Олександра Мамая був задоволений. Постанова набирає законної сили з моменту прийняття, є остаточною і не підлягає оскарженню.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації