Вхід | Реєстрація

Єднанці латають, а підгоряни ламають

Єднанці латають, а підгоряни ламають
Фото: svitovyd.net

Жителі невеличкого села Єднання, що поряд із Кобеляками, в неділю, не дивлячись на спеку та вихідний день, зібралися на толоку, щоб гуртом відремонтувати дорогу до населеного пункту. На жаль, у цій добрій справі не обійшлося і без «ложки дьогтю».

Про те, що в бюджеті Кобеляцької громади на поточний ремонт місцевих доріг передбачено лише 2,5 мільйона гривень, ми вже повідомляли.

Усі, хто хоча б дотично знайомий із порядком цін на асфальт, бітум та інші матеріали, розуміють, що тих двох із гаком мільйонів не вистачить навіть на путній ремонт доріг у Кобеляках, не кажучи вже про всю громаду.

Зрозуміли це і жителі маленького села Єднання. І керуючи відомим принципом «порятунок потопельника — справа рук самого потопельника», вирішили самотужки відремонтувати дорогу до свого села.

Звичайно, про ремонт, що відповідає усім технологічним вимогам, мова не йшла. Для цього довелося б наймати спеціалізоване підприємство, і вартість робіт зросла б у рази.

Тому єднанці спочатку гуртом зібрали певну суму коштів. Здавали гроші і звичайні громадяни, і фермери, і так звані одноосібники. За зібрані гроші закупили цемент та інші матеріали.

У результаті, ямковий ремонт дороги був проведений, а селяни продемонстрували і собі, й іншим свою згуртованість.

За словами людей, подивитися на хід робіт приїжджав і виконуючий обов’язки міського голови  Василь Кіптілий.

Про «ложку дьогтю» редакції в телефонній розмові розповів один із ініціаторів толоки, місцевий фермер Микола Єгоренко.

Чоловік із жалем констатував:

— Земляки молодці, не стали чекати «з моря погоди» і зробили добру справу самотужки. А от деякі несвідомі елементи із сусіднього села Підгора  продемонстрували свою невихованість і відсутність поваги до чужої праці. Ми гілочки поклали на «свіжі» латки, аби їх об’їжджали. Так ні ж, дехто ледве не одразу поїхав кататися по нашій праці. Довелося навіть скандалити. Воно то  ламати, не будувати, але ж повагу до інших потрібно мати.

Єгоренко уточнив, що мова, безумовно, не йде про всіх підгорян. Але кілька не зовсім свідомих людей там таки є.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації