Вхід | Реєстрація

Жінка з обрізом у шафі й наркотиками на горищі

Жінка з обрізом у шафі й наркотиками на горищі
кадр із фільму «Residen evil»

10 липня в Кобеляцькому районному суді зачитали вирок уродженці Кременчука, яку звинувачували у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), частиною 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Жінка одружена, має на утриманні малолітню дитину, працює  молодшою медичною сестрою в одному з медзакладів Кобеляцької громади.

Згідно з матеріалами справи, на початку весни цього року підсудна перебувала поблизу пляжу з умовною назвою «Камні» біля річки Ворскла, що в місті Кобеляки. Вона помітила полімерний пакунок, у середині якого знаходився обріз двоствольної гладкоствольної мисливської рушниці «ТОЗ-Б» 16 калібру, з переламною конструкцією стволів, 1952 року випуску, в розібраному стані. Жінка забрала його додому і заховала в шафі спальної кімнати, де незаконно зберігала.

9 травня поліцейські, провівши обшук у домогосподарстві обвинуваченої, виявили та вилучили в шафі спальної кімнати обріз рушниці.

Своїми діями підсудна вчинила кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 263 ККУ, «оскільки незаконно придбала та зберігала без передбаченого законом дозволу вогнепальну зброю».

Крім цього, на початку весни на березі Ворскли, у межах міста, жінка виявила ростучі рослини коноплі, котрі зірвала та віднесла до місця свого проживання. Жінка висушила рослини, подрібнила їх за допомогою двох сит і зберігала на горищі сараю у валізі та в паперовому згортці в кишені куртки, у приміщенні літньої кухні, без мети збуту. Подрібнені рослини правоохоронці вилучили під час того ж обшуку.

Таким чином, жінка умисно придбала, виготовила та зберігала за місцем свого проживання особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс, загальною масою 95 грамів без мети збуту.

Отож, підсудна учинила кримінальний проступок, передбачений частиною 1 статті 309 ККУ.

Три роки замінили іспитовим строком

Під час досудового розслідування прокурор та підсудна уклали угоду про визнання винуватості. Згідно з угодою, жінка беззастережно визнала себе винуватою у вчиненні висунутих їй кримінальних правопорушень.

Сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди буде призначене покарання:

  • три роки позбавлення волі за незаконне поводження зі зброєю,
  • штраф у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 гривень) за зберігання наркотиків.

На підставі частини 1 статті 70 ККУ, за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, сторони погодились на остаточне покарання у виді трьох років позбавлення волі.

Також сторони прохали суд застосувати до обвинуваченої статтю 75 ККУ та звільнити її від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком.
У результаті, суд ухвалив затвердити угоду від 28 червня між прокурором і підсудною.

Обвинувачену визнали винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 263 та частиною 1 статті 309 ККУ, та призначити узгоджене сторонами покарання (іспитовий строк терміном на один рік).

Також із підсудної стягнуть на користь держави 13 631,04 гривні витрат, пов`язаних з проведенням у справі експертиз.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його оголошення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації