Вхід | Реєстрація

Новосанжарщина втратила двох захисників

Новосанжарщина втратила двох захисників
Олександр Герасимчук

Минулого тижня жителі Новосанжарської громади провели в останню путь Олександра Герасимчука і Валерія Кольбу.

Упродовж останнього тижня офіційні джерела повідомили про загибель на війні проти російських окупантів ще 17 військових, чиї життя були пов’язані з Полтавською областю.

Зокрема, Новосанжарщину двічі сколихнули болючі звістки про загибель земляків.

7 серпня новосанжарці прощалася із жителем Лелюхівки Олександром Герасимчуком. Молодший сержант загинув 31 липня під час виконання бойового завдання біля села  Охрімівка Вовчанської міської громади Харківської області.

Захисник народився 9 квітня 1985 року у селі Очеретувате Семенівського району. Навчався в місцевій 9-річній школі, потім продовжив здобувати освіту в Семенівському НВК №1.

Після закінчення школи навчався у професійно-технічному училищі за спеціальністю будівельник-каменщик. До мобілізації працював робітником у в товаристві «Чиста криниця».

У грудні 2022-го був мобілізований до Збройних Сил України. Після двох місяців підготовки Олександра Герасимчука направили до 71-ї десантно-штурмової бригади на посаду кулеметника. У грудні минулого року Захисник отримав поранення під селом Роботине Запорізької області. Одужавши, Герой знову повернувся до 71-ї ДШБ.

4 грудня його відзначили почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України.

Захисника поховали на кладовищі в Лелюхівці.

У суботу, 10 серпня, мешканці Нових Санжар провели в останню путь земляка Валерія Кольбу. Солдат ЗСУ прийняв свій останній бій 28 серпня минулого року.

Валерій Кольба

2 серпня надійшло офіційне підтвердження про загибель Валерія Кольби, солдата гранатометника 2-го механізованого відділення 7-ї механізованої роти 3-го механізованого батальйону. Він загинув поблизу села Новоєгорівка Сватівського району Луганської області.

Валерій народився 21 грудня 1989 року в Нових Санжарах. Чоловік навчався в Новосанжарському НВК, у ПТУ №17, де отримав спеціальність електрогазозварника. Валерій працював на таксі у селищі, а згодом — у Новосанжарському центрі первинної медико-санітарної допомоги.

12 січня минулого року його мобілізований на військову службу до ЗСУ.

У Захисника залишилася мати Людмила Михайлівна, дружина Софія, син Тимофій.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації