Вхід | Реєстрація

Від переміни вась сума…?

Від переміни вась сума…?

Час летить швидко і невблаганно. І ось уже майже п’ять місяців промайнули із того моменту, коли в Кобеляках вчергове змінилася влада.

Якщо хтось ще пам’ятає, то в березні-квітні 2024 року в міській раді Кобеляк депутати усунули від влади Василя Фещенка.

При цьому гласно і негласно депутатська більшість пояснювала свої дії тим, що тодішній секретар міськради утратив суб’єктність, а простими словами, виконував усе те, що йому «радили», а можливо й наказували заступник міського голови Олена Стаднікова та радник Віталій Дорошенко.

Тобто боротьба велася не так проти самого Василя Васильвича, як проти «беззаконня», що відбувалося під час правління режиму Дорошенка-Стаднікової.
І ось минає п’ятий місяць перемоги сил добра і справедливості над силами зла і несправедливості.

І хотілося б якісь зміни побачити. Звичайно ж, зміни в бік отого метафізичного Добра і не менш метафізичної Справедливості.

Не знаю, як хто, а автор цих рядків поки що бачить лише спроби «зачистки» кадрової території від людей, які публічно підтримували колишню владу.

А паралельно ми спостерігаємо за якимись, на мій погляд, теж досить «мутними» конкурсами.

Не знаю, можливо я занадто суб’єктивний у своїх судженнях, та все ж…

Досить важко логічно пояснити, чому на посади із зарплатами в 25–40 тисяч гривень претендують лише по одному кандидату і, навпаки, в конкурсі на посаду директора соцзакладу, де зарплата становить 10–12 тисяч, беруть участь аж троє кандидатів.

Не зовсім зрозумілими є дії нинішньої влади і стосовно «укрупнення» одразу двох і так великих відділів, мова йде про освіту та культуру, в одне величезне гуманітарне управління. У сесійній залі щось лунало про оптимізацію і можливу економію бюджетних коштів. Але ж цифірок, які б це підтверджували, так ніхто і не озвучив.

А це дає підстави думати, що вся ця «оптимізація» придумана виключно для того, щоб усунути з посади ще одну людину, яка підтримувала колишній «злочинний» режим.

Не зовсім приємна інформація надходить і з ліцею № 2, де теж не продовжують контракти людям, які підтримували колишню владу. При цьому звільнені прямо говорять, що зараз у ліцеї кадрові питання вирішує зовсім не директор, а завуч Шара-Махно. Статтю про це ми невдовзі опублікуємо.
Взагалі, із однозначного позитиву в діях нинішньої влади поки що можна відзначити виключно суттєве посилення підтримки ЗСУ. Дійсно, на армію почали передавати мільйони, а не 12 мотокос, як раніше.

Але це абсолютно не знімає запитань. які неминуче виникнуть.

Адже кадрові чистки, які таки відбулися в Кобеляках, однозначним позитивом назвати поки що важко. Взагалі, за останні років 3–4 можна назвати лише одне кадрове призначення в Кобеляках, яке можна однозначно позитивно оцінити, оперуючи цифрами і фактами. Спеціально не буду називати прізвище.

А то й цю людину «зачистять».

Мине ще місяць-два-три. Настане Новий рік. І хотілося хоча б тоді побачити, чи змінилася сума після перестановки вась, чи то пак доданків.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації