Вхід | Реєстрація

Герой України родом із Ревущиного

Герой України родом із Ревущиного

Днями Президент Володимир Зеленський відзначив найвищою державною нагородою нашого земляка Олександра Роговського. 24-річний юнак став першим в історії Кобеляцької громади Героєм України.

23-го серпня на президентському сайті був опублікований УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №519/2024.

Далі, цитата із Указу:

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю:

Присвоїти звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” РОГОВСЬКОМУ Олександру Івановичу – молодшому лейтенанту».

Редакція "ЕХО" дізналася про цю подію від жительки Дашківки Аліни Панасенко. Вона надіслала на Вайбер фотографію Олександра Роговського із супровідним текстом.

Діловод Вільховастьского старостинського округу Алла Калішенко до якої ми звернулися за консультацією аби уникнути можливої помилки, сказала:

– Та можете не сумніватися – то на фотографії наш Саша. Ніякий не тезко, а наш Саша Роговський із Ревущиного. Ми вже його й вітали із нагородою, дзвонили йому. Дуже раді.

Аліна Панасенко коментуючи подію додала:

– Ми всі в Дашківці і в Ревущиному дуже пишаємося нашим Сашею. Я його добре знаю, він і школу тут закінчив, батьки його тутешні. "Золота" дитина. Скромний, ввічливий, вихований. А ще, як виявляється наш Саша Герой. Самі розумієте такі звання аби кому не роздають. За що дали Героя, не знаю. В Указі Президента все дуже стисло. А сам Олександр напевне й не розкаже. А ви спробуйте самі до нього зателефонувати. Він дуже контактна людина.

Олександр Роговський взяв слухавку миттєво. Це, не дивлячись на те,що він зараз перебуває в одній із "найгарячіших" точок російсько-української війни, поблизу міста Часів Яр.

За словами Олександра про те, що йому присвоять звання Героя України він не знав фактично до останнього. Про це йому сказали вже в Києві напередодні процедури нагородження.

Олександр розповів:

– За що нагородили званням Героя України? За вдало виконані штурмові операції, за знищену ворожу техніку, за взятих в полон і ліквідованих ворогів. Думаю, що звання дали за низку вдалих заходів у яких брав участь мій бойовий підрозділ.

Зараз Олександр Роговський отримав звання лейтенанта. Він командує штурмовою ротою. Хоча на війну пішов солдатом-добровольцем. Перед тим Олександр  був звичайним солдатом -строкової служби. Звільнився із армії по її закінченню. А коли почалася війна, то фактично в перший день пішов записуватися добровольцем. Хоча взяли його на службу аж 3 березня 2022-го року. Із того часу воює. У 2023 році Олександр Роговський був нагороджений медаллю "Захисник Вітчизни".

А в 2024-му юний офіцер Олександ Роговський став першим в історії Кобеляцької громади Героєм України.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації