Вхід | Реєстрація

Як білицькі діти «заробляють» школі на ноутбуки

Як білицькі діти «заробляють» школі на ноутбуки

У Білицькому ліцеї №1 уже шість років працює гурток робототехніки. У ньому працювати  з роботизованими системами навчаються діти віком до 14 років.   А потім, завдяки здобутим знанням, виграють різноманітні конкурси і, отримуючи призи, покращують матеріальну базу рідного навчального закладу.

Про роботу гуртка редакції розповів його керівник Василь Пісковий. У одному із попередніх номерів газети ми вже згадували про нього. Тоді мова йшла про те, як Василь Іванович самотужки монтуватиме сонячну електростанцію. І під час розмови чоловік висловив пропозицію:

— А ви приїдьте до нас у школу ще раз. І напишіть про наш гурток робототехніки. Повірте, воно того вартує.

Василь Пісковий розповідає, що гурток робототехніки в Білицькій школі виник і отримав поштовх для розвитку завдяки ініціативі агрофірми «Добробут».
Педагог згадує:

—  «Добробут», а ще точніше, агрофірма «Астарта», проводить щорічні конкурси серед талановитих дітей. У тому числі, заохочують  дітей, які здобувають додаткові знання в галузі робототехніки. От представники агрофірми завітали до нас у школу і в рамках чергової соціальної програми вручили роботів «М-бот».  Із цього все й почалося.

Як виявилося, білицькі школярі  з ентузіазмом сприйняли пропозицію самим конструювати роботів. Була створена команда з гуртківців-робототехніків під назвою «Адреналін». Вони  взяли участь у Всеукраїнському конкурсі під егідою «Астарти». І виграли його.

І з того 2019 року щорічно беруть участь у подібних конкурсах. І Щорічно перемагають. Лише змінюються назви команд та їх склад. А результат завжди однаковий — перше місце.

І кожного року білицькі школярі привозять у рідну школу різноманітні призи. Деякі з них коштують досить дорого.

Так, в якості призів біличани отримували навчальний дрон, набори лего-роботів і навіть 5 ноутбуків.

Василь Пісковий резюмує:

— Таким чином дітки не лише вчаться, а й матеріальну базу школи покращують. Отой набір лего-роботів зараз коштує більше 30 тисяч гривень. Що вже говорити про ноутбуки.

Гурток має кілька вікових груп. Починають вивчати ази робототехніки учні 3-4 класів. А вже до 14 років вони отримують досить ґрунтовні знання. Причому, не просто збирають роботів із запчастин та управляють ними, а й пишуть спеціальні програми.

Педагог розповідає:

— Мої учні вже вигравали конкурси із проектами поливної системи, яка автоматично подає воду, вимірюючи температуру і вологість не лише ґрунту, а й повітря. Був у нас проект для інвалідів. Це коли за допомогою смартфона людина із обмеженими можливостями управляє своїм інвалідним візком. Створювали діти й пожежний дрон.

За словами керівника гуртка, спочатку до нього приходять по кілька десятків школярів. Але залишаються п’ятеро-шестеро. Та це вже справжні фанати, які дійсно прагнуть вчитися і робототехніці, і програмуванню.

А такі учні, як Олександр Білокінь, Антон Козій, Роман Малик, Ярослава Делія, Владислав Запорожець, Денис Ємельянов, Поліна Стаднік, Антон Щербак, Артем Маурін у складі різних команд беруть участь у конкурсах і перемагають в них.

Василь Пісковий із задоволенням констатує, що на успіхи білицьких гуртківців звернула увагу й місцева влада. Так, за кошти місцевого селищного бюджету для гуртка придбали ще два набори лего-роботів.

Педагог резюмує:

— Це добре, що кількість таких наборів збільшується. Діти ж, вони не люблять дивитися, як роблять інші, їх ровесники, вони хочуть діяти самі. І якщо роботів для занять не вистачає, швидко «холонуть», втрачають інтерес.

Василь Пісковий розповів, що дехто з його гуртківців уже поступив на навчання в технічні вузи і вивчає робототехніку на більш високому рівні.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації