Вхід | Реєстрація

Андрію Бабенку і Олегу Олійнику відкрили меморіальні дошки

Андрію Бабенку і Олегу Олійнику відкрили меморіальні дошки

Пам’ятні плити розмістили на фасаді школи.

У День Державного прапора мешканці Новосанжарської громади зібралися в селі Малий Кобелячок, аби віддати шану двом загиблим землякам-військовослужбовцям Андрію Бабенку та Олегу Олійнику. Обидва захисники навчалися в місцевій школі. Тож для того, аби увіковічнити пам’ять про них, на фасаді навчального закладу встановили меморіальні дошки.

На заході були присутні батьки, рідні, друзі загиблих земляків, педагоги та учні школи, односельці, селищний голова Новосанжарської селищної ради Геннадій Супрун, староста.

Добрими словами  героїв згадували директор навчального закладу Зоя Васюта, новосанжарський селищний голова Геннадій Супрун, побратим Роман Корнієнко. Полеглих захисників вшанували хвилиною мовчання. Після чого відкрили меморіальні дошки. Це зробили дружина і донька Андрія Бабенка — Лідія Миколаївна й Аня, та батьки Олега Олійника — Наталія Пантелеймонівна і Василь Іванович.

Житель села Лелюхівка Андрій Бабенко народився 13 грудня 1963 року. Із моменту повномасштабного вторгнення житель Новосанжарщини був призваний у лави Збройних Сил України. Служив гранатометником на Донеччині. Загинув 27 липня 2022 року поблизу населеного пункту Кодема Бахмутського району.

Олег Олійник народився 12 липня 1984 року в селі Малий Кобелячок. По закінченню місцевої школи навчався в професійно-технічному училищі на електрика. Далі двадцять років працював за спеціальністю на будівництві, згодом — у Полтаваенергозбуті.

29 березня минулого року його мобілізували. Командир радіовідділення взводу зв’язку, молодший сержант Олег Олійник захищав Дніпро, Ізюм, Куп’янськ, Костянтинівку, Суми, Чернігів, Запоріжжя.

Герой загинув 2 червня під час виконання бойового завдання поблизу села Мала Токмачка, що на Запоріжжі.

Вічна та світла пам’ять захисникам!


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації