Вхід | Реєстрація

У Кобеляцькій лікарні запрацював «денний стаціонар»

У Кобеляцькій лікарні запрацював «денний стаціонар»

А директор міської комунальної лікарні Олександр Горбенко говорить про наміри в наступному році нарешті обладнати медзаклад ліфтом для транспортування пацієнтів.

Кілька днів тому в ході телефонної розмови виконуючий обов’язки міського голови Василь Кіптілий запропонував:

– От ви пишете, що після зміни влади в громаді нічого принципово не міняється. Давайте разом з’їздимо в лікарню і подивимось, чи щось змінюється хоча б у одному комунальному закладі в Кобеляцькій громаді.

Наш спільний візит до Кобеляцької лікарні відбувся у вівторок, 3 вересня. У екскурсії взяв участь також депутат Полтавської райради Олег Решетило. А в ролі головного екскурсовода виступив керівник закладу Олександр Горбенко.

Він одразу попередив:

– Про якісь кардинальні зміни говорити ще рано. Я працюю на посаді лише три місяці. Але дещо змінити вже вдалося. І сподіваюся, що лише на краще.

Головні зміни, на думку Горбенка, стосуються не проведених чи початих ремонтів. Вони відбулися у ставленні до співробітників лікарні.

Олександр Горбенко розповів:

– У свій час медсестри поліклінічного відділення працювали на 0,75 ставки. Це було зроблено нібито для економії коштів. Я передивився бюджет. Економія, на мій погляд, була не надто суттєвою. А тому медсестри були переведені на повну ставку, отже, і зросла їх зарплата. Також ми щомісяця преміюємо працівників господарської частини. Інакше б вони отримували зовсім мізерну зарплату. І навпаки, я запропонував, щоб у колективному договорі, який буде невдовзі змінено, видалили пункт про щоквартальне преміювання в розмірі окладу керівника лікарні. І щоб не було премії в розмірі п’яти окладів наприкінці року. На мій погляд, це несправедливо, коли в одній установі дехто отримує щедрі премії, а інші працівники роблять на «мінімалку».

З інших змін, про які варто згадати – відновлення роботи так званого денного стаціонару. У ньому пацієнти, які не потребують госпіталізації, можуть отримати необхідний комплекс процедур. У народі –  «прокапатися» або отримати ін’єкції.

Також на роботу в лікарню були прийняті невролог, ендокринолог, окуліст і стоматолог.

За словами Горбенка, зараз тривають пошуки педіатра і кардіолога. Лікарі з таким фахом навіть приїжджали в Кобеляки «на оглядини». Але вони не погодилися залишитися в місті через відсутність житла для них.

Також Горбенко розповів і показав, що були зроблені і виготовляються навіси для потужних генераторів, відремонтований під’їзд до приймального відділення, кроновані дерева, а в поліклінічному та інших відділеннях встановлюють нові вікна. Окрім того, у лікарні повним ходом триває процес встановлення кондиціонерів у палатах для хворих.

У розмові з виконуючим обов’язки міського голови Олександр Горбенко попрохав сприяння у облаштуванні під’їзду до станції «швидкої допомоги». Він запропонував:

– Мене колеги зі «швидкої» постійно прохають, аби звернувся до міської ради. Сюди б кілька десятків тонн щебеню різної фракції привезти, і ситуація вже покращиться. А то зараз  пилюка, а в період дощів буде багнюка.

Василь Кіптілий пообіцяв:

– Це питання вирішуване. Зробимо, і досить швидко.

Щодо планів на майбутнє, конкретніше – на наступний рік, то керівник лікарні розповів про бажання і необхідність оновити автопарк закладу. При цьому частину витрат на себе можуть взяти благодійники із Зінгена. Вони мають намір передати в Кобеляки мікроавтобус Volkswagen. Але є ще необхідність у автомобілі, на якому будуть їздити ургентні лікарі. Для цієї функції підходить Рено Дастер. Нібито участь у співфінансуванні для придбання саме такого автомобіля пообіцяв взяти білицький селищний голова Микола Скрильник. Але потрібно, щоб частину коштів виділила і Кобеляцька міськрада.

А ще директор лікарні оприлюднив ледве не сенсаційну новину. За його словами, є наміри у наступному році нарешті встановити в будівлі прямо біля приймального відділення ліфт для транспортування хворих. Про необхідність встановлення цього механізму говорять уже протягом кількох десятиліть. Вартість ліфтового механізму для лікарні зараз становить близько п’яти мільйонів гривень.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації