Вхід | Реєстрація

П’ять випадків сказу за 9 місяців

П’ять випадків сказу за 9 місяців

Попри явно неблагополучну ситуацію із захворюваністю на смертельно небезпечну хворобу, кобелячани не надто поспішають до пунктів вакцинації, щоб вберегти від загибелі своїх домашніх улюбленців.

Уже протягом тижня на території міста Кобеляки працюють пересувні пункти вакцинації. У них співробітники Держпродспоживслужби проводять безкоштовну вакцинацію домашніх тварин від сказу.

У вівторок працівники Держпродспоживслужби проводили вакцинацію поряд із магазином «Айболіт». Напередодні працювали в мікрорайоні Покрівка. Черги біля їх намету не було.

Одна із співробітниць розповіла:

— Не надто дисципліновані і відповідальні наші земляки. Років 30-40 тому після оголошень про вакцинацію в місцях її проведення черги вишиковувались. Вели і несли і собак, і котів. А зараз... Самі бачите. Не думають люди ні про себе, ні про своїх тварин. А п’ять випадків сказу за 9 місяців — це таки багато. І вже якщо тваринка захворіє, то буде пізно щось робити.

Водночас ветеринари констатують, що більш відповідальними є люди старшого покоління і переселенці. Вони це пов’язують із більш високим рівнем загальної культури згаданих категорій населення.

За словами ветеринарів, у вівторок до них звернувся житель Чорбівки і домовився про вакцинацію своїх котів, собак і телички.

Нагадаємо, що протягом 2024 року випадки сказу фіксувалися в собак у селах Сухинівка і Василівка (два випадки), котів — у Кустолових Кущах, скажену лисицю виявили в Деменках. Тобто географічно смертельна хвороба проявляє себе по всіх населених пунктах Кобеляцької та Білицької громад.

Вчергове оприлюднюємо графік і місця проведення безкоштовної вакцинації тварин у Кобеляках:

 

Щеплення проводитимуться безкоштовно спеціалістами Кобеляцької дільниці ветеринарної медицини в стаціонарно встановлених місцях (палатка синього кольору), а саме:

  • 11.09.2024 року — м. Кобеляки, пр. Шевченка, 5/22, навпроти поліклініки;
  • 12.09.2024 року — територія торгового комплексу «Два кума» по вул. Полтавська, 30/1;
  • 13.09.2024 року — м. Кобеляки, магазин «Панночка» поблизу НВК №1;

Кобеляцька ДВМ, вул. Музична, 3,  проводить щеплення щоденно, крім вихідних.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації