Вхід | Реєстрація

Полтавська трагедія і Клавдія Петрівна

Полтавська трагедія і Клавдія Петрівна

Так, цей світ невиправний. І люди навряд чи зміняться і стануть раціональнішими в найближчі пару тисяч років. Отже, й продовжуватимуть воювати без причини, вбиваючи один одного. Адже однією єдиною причиною для того, аби гомо сапієнси нищили собі подібних, може бути голод, тобто основний інстинкт. Одному гомо сапієнсу в один не надто прекрасний момент немає чого їсти, і він, не маючи вибору, вбиває і їсть іншого. Все. Інших причин не існує. Ну хіба що самозахист.... Але й там є вибір.

Між тим, хоча людство у своїй переважній більшості жирує, а не голодує, гомо сапієнси продовжують вбивати собі подібних, придумуючи при цьому різні причини, яких насправді не існує.

І хоча кращі представники людства, такі як Будда, Ісус, Магомед, Зороастр та багато інших, багато тисяч років тому розповіли всім іншим, як жити, щоб бути щасливими, але результатом тих одкровень стало хіба що створення церков, як організацій (нагадаю, що в часи Ісуса не було церкви ні католицької, ні православної, ні московського, ні київського патріархатів), подальше розділення людей і поява нових, уже релігійних воєн.

А знаєте, яка подія примусила написати цей текст? Зараз розкажу.

Їх було дві.

  • Подія перша — трагедія в Полтаві, коли в результаті рашистського ракетного удару загинули десятки, отримали поранення різної тяжкості сотні українців.
  • Подія, точніше, подійка друга. Клавдія Петрівна зняла маску. І це викликало бурхливе обговорення в соцмережах.

Для тих, хто не знає, коротенька довідочка.

Klavdia Petrivna — це українська поп-виконавиця, яка в 2024  році стала досить популярною. Відомою стала спочатку через мережу  ТікТок. Потім почала виступати «вживу».

Безумовно, музичні уподобання є дуже суб’єктивними. Як на мене, те, що співає теперішня вітчизняна «зірка»,  вписується у визначення, вибачте за суржик — «дляпарнєйпопрощє». Цей вираз не мого авторства. Його колись, досить давно, озвучив давній товариш. І підходить він, вираз, до всієї без виключення продукції не надто високої якості. Будь-то пісні Клавдії Петрівни чи китайські запчастини до автомобіля. Ну, такий собі, не фабричний Китай. Воно то функцію свою виконує. Але недовго і не надто якісно. Я особисто  краще переслухаю  Zaz  або Kovacs.  Але то таке — справа смаку.

І в принципі, про цю українську співачку можна було б і не згадувати. Але мене особисто зацікавила ота загальна увага до, в принципі, звичайної поп-співачки. Олена Зеленська її цитує, цілий Віталій Портніков про неї пише.

У останнє такий хайп щодо події в області поп-культури пам’ятаю, коли у світ вийшов російський серіал «Слово пацана або Кров на асфальті». Тоді теж хто тільки про це кіно не написав, чого тільки не вигадали. Аж до ідеологічної диверсії рашистських спецслужб. Цікаво і смішно, що росіяни про це ж кіно теж писали, як про загрозу нацбезпеці і чиюсь диверсію. Насправді ж, звичайне, дуже реалістичне кіно. Не більше і не менше. А через півроку про нього ніхто й не згадує.

Напевне, так буде і зі співачкою.

Але ж чому такий хайп? Так, продюсери спрацювали добре. «Зідрали» для сценічного образу все, що можна «зідрати», і використали десятки продюсерських штучок. Але ж не будемо ми думати, що вони заплатили Зеленській чи Портнікову за згадку про свій проект? У них грошей таких немає.

Тому, як на мене, оцей хайп можна пояснити лише тим, що всім тим політикам, журналістам і всім іншим співучасникам відверто немає чим зайнятися. А про себе нагадувати потрібно. От і нагадують через співачку.

І в принципі, і про це можна було б не згадувати.

Аби не трагедія в Полтаві. Я розумію, що не можна весь час бути в жалобі. Я розумію, що люди не можуть бути повністю раціональними і споживати чи вчитися лише тому, що їм життєво необхідно. А ще краще я розумію, що ця редакційна нічого не змінить у свідомості більшості.

А мета цієї статті одна. Будь-ласка, не забувайте, що у нас війна. І продовжуватися вона, попри можливе перемир’я, буде ще довго. А тому, будь-ласка, прочитайте, передивіться в Інтернеті, а ще краще — пройдіть курси надання першої медичної допомоги при пораненнях чи контузіях.

Адже коли «бахне» поряд із вами, то пісні Клавдії Петрівни вам точно не допоможуть.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації