Вхід | Реєстрація

Президента прохають присвоїти звання Героя Дмитру Бурмістрову

Президента прохають присвоїти звання Героя Дмитру Бурмістрову

Поки що петицію підтримали майже 1500 громадян.

6 вересня на офіційному інтернет-представництві Президента України була розміщена петиція «Про присвоєння звання Героя України (посмертно) бойовому медику взводу об’єктового контролю роти об’єктового контролю військової частини А 4676 Бурмістрову Дмитру Сергійовичу». Автор прохання — Марина Гармаш.

Народився Захисник 3 червня 1989 року в селі Кустолові-Кущі. Навчався в місцевій школі та Білицькій ЗОШ №1, яку закінчив у 2007 році. Дмитро працював вантажником на Білицькому молочноконсервному комбінаті, а також у Києві будівельником-висотником.

У тексті петиції йдеться, що в 2009 році Дмитро Бурмістров був призваний на строкову службу до лав Збройних  Сил України. Під час проходження військової служби здобув професію стрілець та отримав звання молодшого сержанта.

У 2014 році з самого початку російського вторгнення Дмитро пішов боронити кордони Донецької області в складі 3 полку спеціального призначення. Нагороджений медаллю за участь у АТО. Демобілізували Дмитра в 2015 році.

Після повномасштабного вторгнення рф наш земляк одразу прийшов до військкомату, аби стати на захист країни. Захисник пройшов навчання в Німеччині, здобувши ще одну військову спеціальність — військовий медик. Отримав уламкове поранення та вогнепальне на Бахмутському напрямку під час штурмових дій. Нагороджений нагрудним знаком «За зразкову службу».

Пролікувавшись, знову повернувся захищати Україну на Запорізькому напрямку.

Протягом 2022 року брав участь у бойових діях на території Донецької області в населених пунктах Курдюмівка, Диліївка, Друшківка, Константинівка.

Протягом 2023-2024 років брав безпосередньо участь у бойових діях на території Запорізької області в Степовому і Роботиному.

20 лютого Дмитро Бурмістров загинув поблизу Роботіного. 26 лютого земляка поховали його на Центральному кладовищі селища Білики.
Указом Президента України нагороджений Орденом за «Мужність» ІІІ ступеню (посмертно).

У Дмитра Сергійовича залишилися дружина, маленька донька, батько та сестра.

Станом на 9 вересня петиція зібрала 1490 голосів із 25 000 необхідних. Підтримати петицію можна за адресою https://petition.president.gov.ua/petition/233542


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації